URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Ianuarie 2024, 17:11

Cu Dan Fâşie în staff, tinerii judoka de la LPS-Champions Oradea şi-au adjudecat 7 medalii la un turneu internaţional (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii judoka orădeni de la LPS – Champions şi-au adjudecat şapte medalii la întrecerile celei de-a 34-a ediţii a tradiţionalului turneu internaţional de la Drobeta Turnu Severin, competiţie desfăşurată pe 21 ianuarie şi dotată cu Cupa Drobeta - Memorial Mirela Livia Vasilan.

Competiţia a fost rezervată sportivilor de la categoriile de vârstă de U14, U16 şi U21 şi a reunit 350 de concurenţi, proveniţi de la 47 de cluburi din România, Croaţia, Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova. Delegaţia de la LPS - Champions Oradea a participat cu 11 sportivi, care au fost conduşi de antrenorii Alexandru Goncearenco, Andrea Mateaş şi - o surpriză - Dan Fâşie, tehnician care s-a alăturat din acest an clubului orădean.

Evoluţiile bune ale orădenilor le-au adus şapte clasări pe podium, dintre care două au fost pe locul II, iar cinci pe poziţia a III-a.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la categoria de vârstă U14, unde au fost cucerite şi cele două medalii de argint, prin Clara Bejan, la categoria 32 kg, şi Sofia Cioloş, la 44 kg.

Tot la U14, au mai fost cucerite medaliile de bronz, prin: Vanessa Rogojan, în cadrul categoriei 36 kg, Eduard Bejan, la 38 kg, şi Mihai Bran, în cadrul categoriei 46 kg.

La categoria de vârstă U16 au fost obţinute celelalte două medalii de bronz, prin Alexandra Cîmpan, la 57 kg, şi Ciprian Buşanu, la 55 kg.

Pe locurile 5 s-au situat Banoi Ayan şi Beatrice Buşanu.

„Sunt rezultate mulţumitoare şi promiţătoare, având în vedere că a fost prima competiţie din acest an, o competiţie de verificare, cu adversari valoroşi. Urmează o perioadă de pregătire pentru Campionatele Naţionale U14 şi U16, care vor avea loc la Bacău, la jumătatea lunii martie”, a declarat antrenorul şi conducătorul delegaţiei de la LPS – Champions Oradea, Alexandru Goncearenco.

Palmaresul lui Dan Fâşie

Conducătorul clubului Champions Oradea a ţinut să salute venirea fostului mare judoka orădean Dan Fâșie în staff-ul său. Acesta se va ocupa de pregătirea sportivilor.

Născut la 1 februarie 1987, la Oradea, Dan Fâşie are un masterat în Educație Fizică și Antrenament Sportiv, deţine carnet de antrenor de judo, iar în perioada anilor 2019-2023 a fost antrenorul lotului olimpic de tineret și tehnicianul secund al lotului olimpic de seniori.

În palmaresul lui ca antrenor, Dan Fâşie are rezultate notabile, precum: argint cu Alex Creţ la Campionatul European U21 din 2020, medalie de aur cu Adrian Sulca la Mondialul U21 din 2021 şi tot aur cu acelaşi sportiv la Europeanul U21 din acelaşi an, respectiv aur cu Laris Borş, la Europeanul U23 din 2021.

În 2022, Ioan Dzitac i-a adus o medalie de bronz la Campionatul European U21, iar Adrian Sulca un loc 5 la Europeanul de seniori. În fine, în 2023, sub îndrumarea sa, Alex Creţ şi-a adjudecat medalia de bronz la Campionatul European U23.

Sub îndrumarea sa, au mai fost cucerite medalii sau titluri de campioni la European Open, Grand Prix şi Grand Slam, prin: Gonzales Asley (locul 1 la Roma şi locul 2 la Paris), Mircea Croitoru (locul 1 la Varşovia şi locul 3 la Sofia), Alexandru  Raicu (locul 2 la Sofia şi locul 3 la Paris), Laris Borş (locul 3 la Sofia) şi Alex Creţ (locul 3 la Almada şi locul 3 la Antalya).

Ca sportiv, Dan Fâșie a avut de-a lungul carierei reușite remarcabile: campion naţional la toate categoriile de vârstă în perioada anilor 2000-2015; calificat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012; campion european în 2006 la Tallin la U20 şi la Moscova la U23; locul 5 la Campionatul Mondial de seniori din Olanda în 2009; locul 5 la Campionatul European de seniori de la Viena din 2010, unde a cucerit şi bronzul cu echipa Românie; locul 1 la Cupa Mondială din Coreea de Sud şi medalie de argint la Cupa Mondială de la Sao Paolo din Brazilia, în 2010; locul 1 la Cupa Mondială de la Bucureşti şi locul 2 la Cupa Mondială de la Sao Paolo în 2011.

De asemenea, în perioada 2003-2012, Dan Făşie a fost medaliat sau campion la: FOTE (bronz în 2003), CE U18 (argint în 2003), CE U20 (aur în 2006), CE U23 (aur în 2006, argint în 2007 şi bronz în 2008), CM seniori (locul 5 în 2009), CE seniori (locul 5 în 2010), CE seniori echipe (bronz în 2010) şi JO (participant în 2012).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON