URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2024, 10:33

CSM Oradea s-a impus cu 8-7 în faţa Spandau Berlin şi e pe primul loc în turneul Ligii Campionilor Europeni (FOTO)

CSM Oradea s-a impus cu 8-7 în faţa Spandau Berlin şi e pe primul loc în turneul Ligii Campionilor Europeni (FOTO) (sursa foto: CSM Oradea Polo Oficial / Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui joc foarte disputat şi echilibrat, poloiştii de la CSM Oradea au reuşit, vineri seară, să obţină şi cea de-a doua victorie la turneul Grupei C din faza preliminară a Ligii Campionilor Europeni.

Bihorenii au întâlnit de această dată echipa germană Spandau 04 Berlin, pe care au izbutit să o învingă cu scorul de 8-7.

Joc tensionat

Jocul a fost pe alocuri tensionat, iar CSM Oradea a evoluat timp de patru minute în inferioritate numerică, după ce Levente Vancsik a primit cartonaşul roşu. Totuşi, au ştiut să gestioneze situaţia şi au reuşit să obțină victoria care îi plasează pe prima poziţie a clasamentului, după două etape, cu punctaj maxim.

Primul sfert a fost câştigat de Spandau cu 4-3, după care în sfertul secund fiecare formaţie şi-a trecut în cont câte un gol.

În repriza a III-a CSM Oradea a întors situaţia pe tabelă de partea ei, după ce a marcat de trei ori şi a primit un singur gol. A fost 7-6 pentru CSM în ultima pauză.

În ultimul sfert, Filip Gardasevic a înscris pentru 8-6, fiind pentru prima dată când tabela a consemnat o diferenţă de două goluri între cele două echipe în acest joc.

Ultimii care au marcat au fost jucătorii echipei din Berlin, prin Nikola Kojc. În ultimele secunde cei de la Spandau au avut din nou atacul, dar portarul CSM-ului, Lazar Dobozanov, a fost din nou la post, dovedind că este o achiziţie foarte bună pentru echipa orădeană în acest sezon.

Vancsik, cartonaș roșu

După ce joi a fost cel mai eficace, David Belenyesi a marcat din nou două goluri. Tot câte o dublă au reuşit Ivan Gusarov și Filip Gardasevic, în timp ce Tiberiu Negrean și Levente Vancsik au înscris câte un gol.

De la Spandau, Ivan Vukojevic şi Luka Stahor au fost cei mai eficace, cu câte două goluri marcate.

De menţionat că jucătorul sârb Petar Velkic a absentat și de această dată din lotul echipei CSM, din cauza unei probleme de sănătate. El este foarte posibil să revină sâmbătă, la următorul joc al CSM-ului. Întrucât Levente Vancsik a fost eliminat direct cu roşu în acest joc, el va lipsi la următoarele două jocuri ale echipei orădene, iar revenirea lui Petar Velkic ar fi binevenită.

În cealaltă partidă a etapei a doua, de vineri, AN Brescia s-a impus la o diferenţă clară, cu scorul de  15-4 în faţa grecilor de la PAOK Salonic, anunţând încă o dată că este marea favorită la câştigarea turneului.

Pe primul loc

În clasament, CSM Oradea are două victorii şi ocupă primul loc, după două etape, în timp ce pe poziţiile II şi III se situează AN Brescia şi Spandau Berlin, cu câte un succes. Pe locurile IV şi V se află Enka SC Istanbul şi PAOK Salonic, fără vreo victorie.

Turneul de la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” continuă sâmbătă, când sunt programate două etape. Mai întâi, dimineaţă, de la ora 9:30, PAOK Salonic va juca cu Enka SC Istanbul, iar de la ora 11:30, AN Brescia să o aibă adversară pe Spandau Berlin.

Apoi, în reuniunea a doua a zilei, de la ora 18:30, în cadrul etapei a IV-a, CSM Oradea va primi replica grecilor de la PAOK Salonic, pentru ca de la ora 20:30, Enka Istanbul să joace cu AN Brescia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON