URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 August 2024, 17:36

Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO)

Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO) Foto: Asociația Salvadrone
Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO) Foto: Asociația Salvadrone
Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO) Foto: Asociația Salvadrone
Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO) Foto: Asociația Salvadrone
Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO) Foto: Asociația Salvadrone
Copilul dispărut din campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit! (FOTO/VIDEO) Foto: Asociația Salvadrone
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copilul de 10 ani din Austria care a dispărut sâmbătă în timp ce se afla cu familia în campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit după aproape 4 ore de căutări. 

După cum spun sursele BIHOREANULUI, acesta este teafăr. El a fost predat familiei sale, care intrase în alertă sâmbătă, în jurul orei 13.40, când au observat că băiatul, care plecase din camping în jurul orei 10, dimineaţa, nu s-a întors şi nici nu era de găsit. 

Într-o informare trimisă, sâmbătă după-amiază, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, agentul şef Alin Laza, susţine că în urma sesizării făcute de familie, "polițiștii bihoreni au acționat prompt, organizând o amplă acțiune de căutare, împreună cu jandarmi, pompieri, voluntari și o dronă, care a fost utilizată pentru a survola zonele împădurite și greu accesibile".

Zeci de oameni, împărţiţi în echipaje, au participat la căutări, ridicând inclusiv o dronă pentru a putea "peria" zona.

După câteva ore de căutări, minorul a fost găsit de doi voluntari sosiţi să sprijine şi ei ampla acţiune de căutare. Aceştia veniseră cu un ATV, cu care au şi intrat pe potecile din pădure, descoperindu-l în final pe copil într-o zonă împădurită, situată la marginea localității Cuzap, la peste 10 kilometri de campingul de unde plecase. 

Poliția Bihor a mulţumit tuturor persoanelor și instituțiilor implicate în această operațiune. "Au dat dovadă de solidaritate și au contribuit la salvarea unei vieți", au transmis reprezentanții instituției printr-un comunicat.

Desfășurarea de forțe pentru găsirea copilului a fost impresionantă. Peste 70 de persoane l-au căutat pe minor pe parcursul zilei de sâmbătă.

Băiatul a fost evaluat medical de către un voluntar, medic, al Asociației Salvadrone, care a participat la căutări. „L-am evaluat medical pe copil, nu avea traume, era doar speriat. Nu a fost nevoie de intervenția unui echipaj. Cei de la ISU Crișana, cu care avem o colaborare foarte bună, ne-au solicitat să le venim în ajutor la misiunea de căutare-salvare cu drone”, a declarat BIHOREANULUI dr. Emil Boțcău.

Din câte se pare, copilul s-a rătăcit în pădure după ce ieșise la o plimbare alături de fratele său. Cei doi s-ar fi plimbat împreună pe un drum forestier, la circa 4-5 km de zona unde aveau cort, însă la un moment dat s-ar fi certat, el ar fi luat-o pe o altă cărare, după care s-a rătăcit.

Vezi mai jos imagini din timpul căutării! Video: Asociația Salvadrone

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Voluntarii
Găsit de voluntari, evaluat medical de voluntari... Dacă ar avea rușine, poliția ar face ciocul mic. La câți bani dăm la stat, și voluntarii rezolvă când avem probleme, te face să te întrebi, din nou, la ce dreaq dăm atâția bani la stat?! Felicitări voluntarilor.
Postat 11 August 2024, 09:11 de Vio_427
Felicitări
Tuturor celor implicați in astfel de evenimente.
Postat 10 August 2024, 22:05 de Sandu2100
Ciudat...
cind dispare, i se da poza in presa.. dupa ce ii gasit, i se blureaza imaginea.. fain.. bine ca l-or gasit
Postat 10 August 2024, 21:01 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON