URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Partida Romilor "Pro Europa" organizează un mare concert intitulat "Romi pentru România", vineri, 19 iulie, în Cetate. Vor fi prezenţi unii dintre cei mai celebri manelişti din România, precum Florin Salam şi Tzanca Uraganu, alături de alţi artişti din ţară. Vor fi standuri de alimentaţie publică de unde nu vor lipsi unele preparate tradiţionale: mâncarea la ceaun şi la proţap.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, când o parte a „comunității” LGBTQ+ din Oradea și-a făcut propriul festival Pride pentru al doilea an la rând, am luat parte la două dintre evenimentele întinse de luni până duminică. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Iulie 2024, 18:00

Contabilii şi experţii contabili din Bihor vor sărbători Ziua Naţională a Contabilului Român printr-o dezbatere legată de inteligenţa artificială și soluțiile smart

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua Naţională a Contabilului Român, sărbătorită an de an pe 13 iulie, va fi marcată şi în Oradea două zile mai târziu, printr-o manifestare menită să dezbată, între altele, provocările şi modul în care inteligenţa artificială și soluțiile smart pot dezvolta contabilitatea.

Conform unei informări din partea organizatorilor, întâlnirea, desfăşurată sub sloganul „Tradiţie pentru viitor. Evoluăm împreună!”, va avea loc luni, 15 iulie, începând cu ora 13, la Hotel Ramada Oradea.

"Mesajele partenerilor instituţionali ai profesiei - instituţii şi autorităţi de reglementare, mediul de afaceri şi mediul educaţional - vor fi transmise în deschiderea evenimentului, iar împreună cu aceştia, profesioniştii contabili vor dezbate, în panel, tema evenimentului: Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI. Într-o eră în care tehnologia redefineşte toate aspectele vieţii profesionale pentru a rămâne relevante noilor realităţi din lumea afacerilor, evenimentul îşi propune să exploreze modul în care inteligenţa artificială şi soluţiile smart pot transforma contabilitatea, îmbunătăţind eficienţa, precizia şi valoarea adăugată oferită de profesioniştii contabili partenerilor lor", se arată în comunicat.

Evenimentul, organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), a ajuns la al 20-lea an, fiind considerat "cel mai important eveniment din România dedicat profesiei contabile".

"Ziua Naţională a Contabilului Român reprezintă şi un prilej de a evidenţia în mod public rezultatele muncii experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, premiindu-i pe aceştia în cadrul Topului membrilor CECCAR. Sunt recunoscute, astfel, performanţele societăţilor de expertiză contabilă şi de contabilitate, precum şi ale experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, în semn de apreciere a contribuţiei acestora la dezvoltarea profesiei şi a mediului de afaceri, în interes public", mai menţionează comunicatul.

De altfel, premierea specialiștilor din domeniu a devenit o tradiţie.

Vezi AICI cine au fost cei mai buni contabili din Bihor în anul 2023!

Anul acesta, Ziua Națională a Contabilului Român va fi sărbătorită pe un fundal tensionat, contabilii, experții contabili, dar și clienții lor reclamând măsurile recente luate de Guvern, catalogându-le ca fiind „abuzuri fiscale și legislative”, în dezavantajul firmelor, dar și al contabililor, a căror muncă este îngreunată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, și contabilii din Bihor, susținuți de clienții lor antreprenori, se alătură demersului inițiat la nivel național și numit „Fără haos în legislația fiscală! Vrem predictibilitate”, organizând luni, 8 iulie, de la ora 10, un protest în fața Prefecturii, iar apoi un marș pe câteva străzi centrale.

Detalii, în articolul „Contabilii din Bihor organizează un marș de protest în centrul Oradiei, nemulțumiți de „haosul din legislația fiscală”, inclusiv de e-TVA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.555 RON
  • 1 EUR = 4.97 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON