URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 24 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Dacă săptămâna trecută am prezentat modul în care se restituie sau se predă permisul conform acestor norme, săptămâna aceasta vom vedea la ce trebuie să fim atenți când suntem opriți pentru testare. Deoarece noile norme prevăd că se vor întocmi procese-verbale distincte de cele de sancționare prin care persoana oprită trebuie să furnizeze anumite date și trebuie să își exprime consimțământul pentru efectuarea unor proceduri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2024, 11:35

A spânzurat câinele unui consătean și a fost reținut de polițiști

A spânzurat câinele unui consătean și a fost reținut de polițiști (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Gepiș a fost reținut de polițiști, care, în urma unor cercetări, au constatat că acesta a spânzurat câinele unui consătean. Recent, tot în Bihor, un bărbat de 71 de ani a fost reținut pentru o faptă similară. 

„La data de 15 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 40 de ani, din localitatea Gepiș, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de ucidere cu intenţie a unui animal, fără drept”, se arată într-un comunicat trimis marți de Poliția Bihor. 

În aceeași informare se detaliază că „din cercetări a rezultat că, în cursul nopții de 9 spre 10 iulie a.c., în jurul orei 00.30, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Cărănzel, ar fi ucis cu intenție, fără drept, prin spânzurare, un câine de rasă comună, femelă, de culoare albă, de aproximativ 4 ani, care aparținea unui consătean”. 

Fapta le-a fost sesizată însă polițiștilor abia pe 15 iulie, iar aceștia l-au identificat pe autor.

„La data de 16 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor îl vor prezenta pe bărbatul de 40 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale”, mai arată reprezentanții IPJ Bihor. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Amintim că, potrivit legii, uciderea animalelor cu intenție, fără drept, este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON