URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 18 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2024, 11:20

Consilier judeţean, "săltat" de DIICOT Oradea. Nelu Pavel, lider al romilor din Gorj, este cercetat pentru trafic de droguri

Consilier judeţean, 'săltat' de DIICOT Oradea. Nelu Pavel, lider al romilor din Gorj, este cercetat pentru trafic de droguri foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un consilier judeţean din Gorj a fost ridicat, joi, de procurorii DIICOT Oradea, într-o anchetă ce priveşte o grupare de criminalitate organizată profilată pe trafic cu substanţe interzise. 

Nelu Pavel, consilier județean PSD în exerciţiu și președinte al Asociației Partida Romilor Pro-Europa Gorj, a fost ridicat de anchetatori și adus la Oradea, pentru audieri.

Procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au descins, joi, în cartierul Obreja din Târgu Jiu, unde au percheziţionat mai multe locuinţe, cea a politicianului, precum și altele aparținând unor rude ale acestuia din cartierele Obreja şi Drăgoieni, în Târgu Jiu, respectiv în Băleşti, potrivit gorjonline.ro, care citează surse din anchetă. 

Conform aceleiaşi publicaţii, afacerile grupării se derulau într-o vulcanizare din Băleşti, iar drogurile - medicamente având în compoziţie substanţe psihotrope, provenite din Norvegia - erau traficate în interiorul anvelopelor din cauciuc.

În urma percheziţilor, s-ar fi ridicat cantităţi uriaşe de bijuterii de aur, dar şi sume impresionante de bani. 

Din primele informații, procurorii DIICOT Oradea i-au adus, la audieri, la Oradea, nu doar pe consilierul judeţean Nelu Pavel, ci una dintre fiicele acestuia, doi gineri ai săi, și doi nepoți. 

Nelu Pavel (încercuit, în foto jos) este consilier judeţean PSD în exerciţiu, iar la alegerile locale din 9 iunie a candidat şi a fost ales pentru un nou mandat pe listele PNL Gorj. 


(sursa foto: www.gorjexpress.ro)

După apariţia informaţiilor referitoare la reţinerea acestuia, Departamentul de Comunicare al PNL Gorj a anunţat că se delimitează de acesta, și îi retrage sprijinul politic.

"Nelu Pavel este consilier județean în exercițiu din partea PSD Gorj. Nelu Pavel activează în cadrul PSD Gorj de peste 20 de ani, având mai multe mandate de consilier județean din partea acestui partid. Deși a candidat pe lista PNL la alegerile locale din acest an, ca urmare a unui protocol de colaborare între PNL Gorj și Partida Romilor, Nelu Pavel nu este consilier județean în noul mandat. PNL Gorj a început deja demersurile pentru retragerea sprijinului politic al lui Nelu Pavel. Considerăm nedreaptă asocierea PNL Gorj cu problemele penale în care este implicat Nelu Pavel, având în vedere toate argumentele de mai sus”, a transmis PNL Gorj într-un comunicat de presă.

UPDATE: Ce au descoperit anchetatorii la percheziții

Un număr de 16 persoane, între care şi consilierul judeţean Nelu Pavel din Gorj, au fost ridicate de procurorii DIICOT Oradea, într-o operaţiune comună cu anchetatori din Serbia şi Finlanda, pentru prinderea unor traficanţi de medicamente cu conţinut psihotrop.

În urma acţiunilor au fost capturate până acum comprimate în valoare de 12,5 milioane de euro, au fost ridicate 3 kilograme de aur, sume impresionante în lei şi valuta. 15 persoane sunt reţinute, la Oradea, iar 9 sunt în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

Detalii, în articolul „Droguri de peste 12,5 milioane de euro, sume impresionante și 3 kg de aur, ridicate de anchetatorii din Oradea în dosarul în care e anchetat și Nelu Pavel

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON