URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2024, 12:32

„Cod roşu” de scandal: După o bătaie pe terase din centrul Oradiei, patru persoane au fost reţinute și un bărbat a ajuns la spital (VIDEO)

„Cod roşu” de scandal: După o bătaie pe terase din centrul Oradiei, patru persoane au fost reţinute și un bărbat a ajuns la spital (VIDEO) foto: captură Tiktok
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Canicula le-a încins mintea! Un grup de tineri s-au încăierat, vineri noaptea, în centrul Oradiei, pe terasa unui local. În urma scandalului, patru persoane au ajuns în arestul Poliţiei Bihor, iar un tânăr a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.

Încăierarea s-a petrecut pe terasa unui local de pe strada Vasile Alecsandri, după cum reiese dintr-un filmuleţ postat pe Tiktok. 

Bătăușii îşi împart pumni şi picioare şi aruncă cu sticle goale și scaune unii spre alţii. Ulterior, scandalul s-a mutat în Piaţa Unirii, unde rivalii au continuat să arunce cu ce aveau la îndemână, îndeosebi scaune de pe terasă.

S-au oprit abia când au sosit în centrul Oradiei echipajele Poliţiei Bihor şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Incidentul a fost confirmat, duminică, la solicitarea BIHOREANULUI, de reprezentanţii Poliţiei Bihor. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, comisar şef Alina Fărcuţa, scandalul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 3.40, pe Vasile Alecsandri, iar în încăierare au fost implicaţi 5 tineri: doi fraţi de 17, respectiv 20 ani din comuna Derna, un tânăr de 24 ani din Tileagd şi doi băieţi de 19, respectiv 21 ani din localitatea Pantelimon, județul Ilfov.

„A fost un conflict spontan, iar cei implicaţi au tulburat liniştea şi ordinea publică, stârnind indignarea trecătorilor”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa pentru BIHOREANUL.

În urma scandalului, tânărul de 24 ani din Tileagd a fost transportat la spital. Ceilalţi patru au fost reţinuţi pentru 24 ore, pentru încăierare, respectiv tulburarea liniştii şi ordinii publice. 

În înregistrarea video surprinsă de unul din martorii scandalului mai sunt arătate și alte instantanee din viața de noapte a Oradiei: un tânăr „obosit” care doarme pe duşumeaua unui local din pasajul Vulturul Negru sau o femeie care dansează dezinvoltă în Piaţa Unirii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
::::))))))
Se mai plange propaganda ca nu ai ce sa faci in Oradea :::))))
Postat 14 Iulie 2024, 22:00 de Sandu2100
Ora confirmată de IPJ Bihor este 03:40 AM.
Există un regulament de funcționare al localurilor din Oradea, care spune că la ora 23:00 încetează servirea și se închid toate. Așadar, municipalitatea are poliție locală de formă, ca să se plimbe prin oraș doar ziua, ca să ia bani de la cei care, din motive obiective, nu staționează în parcările destinate pentru că opresc pe diverse locuri locuri care nu împiedică circulația de fapt, având vreo scurtă treabă ca să se pișe, spre exemplu?
Postat 14 Iulie 2024, 15:26 de KP
10
Zece ani de parnaie pentru fiecare!!
Postat 14 Iulie 2024, 14:09 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON