URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 August 2024, 10:39

Cod portocaliu de caniculă în Bihor. Alte județe învecinate sunt sub cod roșu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiți cu băgare de seamă dacă ieșiți din case. Pe parcursul zilei de joi, cel puțin, județul Bihor este vizat de cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Alte județe din vestul țării sunt sub avertizare de cod roșu.

„Valul de căldură va persista și se va extinde, astfel încât în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, se arată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.

Avertizarea de cod roșu vizează județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, unde valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile vor ajunge până la 41 de grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. „Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, mai arată ANM.

Alte județe sunt vizate de aceleași fenomene, dar la intensitate mai mică, sunt sub cod galben, în vreme ce pentru partea de est, nord est și sud est a țării nu a fost emisă nicio alertă meteorologică.

Potrivit meteorologilor, județul Bihor va fi sub avertizare de cod portocaliu și în cursul zilei de vineri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.505 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON