URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2024, 17:45

Clădirea Prefecturii Bihor va fi reabilitată printr-o investiție de 2 milioane de euro

Clădirea Prefecturii Bihor va fi reabilitată printr-o investiție de 2 milioane de euro sursa foto Prefectura Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanții Prefecturii Bihor și ai firmei Construcții Bihor, care a câștigat o licitație organizată în acest scop, au semnat contractul pentru execuția lucrărilor de renovare energetică a palatului administrativ al județului, în baza unui proiect finanțat prin PNRR pentru renovarea energetică a clădirilor publice.

Potrivit unei informări a Prefecturii, prețul contractului este de 9,25 milioane lei plus TVA în valoare de 1,75 milioane lei, iar lucrările vor trebui finalizate în 18 luni.

Contractul pentru finanțarea proiectului a fost câștigat de Prefectura Bihor și semnat în luna decembrie a anului 2022, scopul proiectului fiind încadrarea clădirii palatului administrativ al județului într-o clasă energetică superioară, cu o reducere de peste 60% a consumurilor de energie pentru încălzire.

În cadrul proiectului va fi executată reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii (înlocuire țigle șarpantă cu țigle tip solzi; izolarea termică a șarpantei podului clădirii; termoizolarea planşeelor peste etaj cu sisteme termoizolante; izolarea termică părții vitrate a fațadei prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente) și vor fi modernizate atât sistemele de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, cât și instalațiile de iluminat.

De asemenea, vor fi realizate sisteme alternative de producere a energiei electrice (prin instalarea de panouri fotovoltaice pe șarpanta interioară a clădirii), precum și sisteme de management energetic integrat (prin montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice).

În palatul administrativ al județului Bihor funcționează în prezent Prefectura Bihor, Consiliul Județean Bihor și Structura Teritorială Bihor a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Clădirea, ridicată în perioada barocă, în secolul XVIII, este clasată ca monument istoric și are o suprafață desfășurată de 4.255 metri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cine e perfect...
...tot infractorul, reabilitat sau nu, cui ii pasa?
Postat 27 Iulie 2024, 13:39 de pinonel
KP, sovinule, vanzatorule de țară care ești
La.noi in Oradea si Bihor nu intoarce nimeni hartii, daca aleșii noștri ar pierde vremea, am arata ca la Teleorman sau Vaslui la BUZATU cu DROJDIE.
Postat 27 Iulie 2024, 00:44 de Sandu2100
Palatul sulii ...
... care împreună cu Penitenciarul Oradea și Parchetele, sunt un singur ansamblu imobiliar. Prefectura, cu cei nici 30 de angajați, ar trebui să se mute în Republicii 10, cu CJ ... unde este loc de întors hârtii degeaba pentru toți. Penitenciarul nu are ce căuta în buricul târgului și ar putea fi mutat cu totul la Rahova și Jilava eventual, din moment ce Oradea e un oraș sigur după mintea unora, iar tot ansamblul de clădiri să fie ocupat de către procurorii care ar trebui să fie mult mai mulți ... cam unul la 10 aleși locali care pierd vremea, în timp ce contribuabilii sunt hăituiți precum puii de urși de către guvernarea socialist-liberală.
Postat 26 Iulie 2024, 22:18 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON