URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Iulie 2024, 17:08

CJ Bihor: Au început lucrările la Parcul Industrial Marghita (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor a anunțat că în această săptămână au început lucrările la infrastructura Parcului Industrial din Marghita.

Conform unui comunicat, în prima fază, constructorii fac lucrări pregătitoare, de curățare a terenului de vegetație, iar ulterior vor marca și delimita amplasamentul.

„După finalizarea lucrărilor pregătitoare, se vor efectua lucrările de terasament, de nivelare și de drenaj pentru gestionarea apelor pluviale. Constructorii vor instala apoi rețelele de utilități și echipamentele necesare pentru alimentarea cu energie electrică. Ulterior, vor fi construite drumurile interne și căile de acces în parc”, arată comunicatul CJ.

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme SC Leko Construct SRL – SC Inteco Holdin SRL – SC Electro Excel Green Consulting SRL – SC Rono Aqua SRL – SC Caloria SRL.

Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 21.753.095,89 lei, fără TVA, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 6 luni.

CJ reamintește că, pentru înființarea parcului, Primăria Marghita a pus la dispoziția CJ un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare.

Parcul va fi ridicat în partea de Sud-Vest a municipiului Marghita, la ieșirea spre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B.

„Pentru realizarea acestor investiții a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Primăria Marghita. Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% din fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027. În paralel cu lucrările de construcție a infrastructurii de suport, ADLO derulează procedurile de licitație pentru concesionarea celor 9 parcele disponibile în Parcul de Specializare Inteligentă Marghita”, mai arată comunicatul.

CJ reamintește și că firmele rezidente în parcul industrial ar putea beneficia de fonduri europene pentru a-și dezvolta afacerile. „Valoarea contractului de finanțare europeană este de 6,2 milioane de euro, din care bugetul pre-rezervat pentru firmele rezidente este de 4,2 milioane de euro”, arată sursa citată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, contractul pentru proiectarea și construirea Parcului Industrial din Marghita, între reprezentanții CJ Bihor și cei ai asocierii de firme care a câștigat licitația organizată de administrația județeană a fost semnat la începutul lunii mai.

Tot în primăvara acestui an, CJ a început procedura de selecție, prin licitație, a viitorilor chiriași ai Parcului Industrial din Marghita, unde vor putea funcționa 9 firme pe tot atâtea parcele, cu suprafețe cuprinse între 3.450 și 24.560 metri pătrați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON