URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2024, 19:24

Circulația tramvaielor pe Calea Aradului din Oradea va fi reluată pe 9 septembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulația tramvaielor pe Calea Aradului din Oradea ar urma să fie reluată peste două săptămâni.

Tronsonul de linie de tramvai dintre sediul Inspectoratului Teritorial de Frontieră și strada Padișului va fi redat transportului în comun odată cu începerea noului an școlar.

„Reluarea circulației tramvaielor este prevăzută pentru data de 9 septembrie, odată cu începerea noului an școlar, pe relația Calea Aradului – Centru”, a anunțat luni Primăria Oradea, printr-un comunicat.

Conform informării, până în prezent constructorii au îndepărtat vechea linie de tramvai, au dezafectat fostele treceri la nivel și au montat traversele pentru noua cale de rulare.

„În prezent constructorii lucrează la montarea noii linii de tramvai”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al municipalității, Sebastian Marchiș.

La finalul lucrărilor, zona dintre liniile de tramvai urmează să fie înierbată, după modelul celei din Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Termen de execuție scurtat

După cum BIHOREANUL a mai scris, circulația tramvaielor pe tronsonul delimitat de sediul ITPF și strada Padișului a fost sistată pe 29 iulie pentru o lună.

Municipalitatea a decis să oprească circulația tramvaielor pentru ca executantul să aibă front de lucru și să poată lucra nestingherit în ideea că va scurta termenul contractual de execuție de la patru luni la o singură lună. Acesta a fost prelungit cu o săptămână fără ca executantul să fie penalizat.

„Ținta noastră a fost de la bun început să putem da drumul la circulație la începutul lunii septembrie, pe când începe școala”, a explicat Marchiș.

Lucrările de înlocuire a căii de rulare din strada Calea Aradului au fost atribuite pe 10 iulie, prin licitaţie, firmei Procons Group pentru suma de 4,4 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
intersectia dintre calea de rulare a tramvailor si trotuare/sosele
ce vreau eu sa stiu e cum se face la intersectia dintre sine si sosea sau trotuar? toarna asfalt ca si pana acum (care se crapa, sparge, valureste, si face gropi), sau instaleaza covoare de cauciuc cum se face in lumea moderna?
Postat 28 August 2024, 17:45 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON