URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2024, 18:48

Cine este MrBeast, tânărul care a făcut aproape 1 miliard de dolari din YouTube fiind filantrop (VIDEO)

Cine este MrBeast, tânărul care a făcut aproape 1 miliard de dolari din YouTube fiind filantrop (VIDEO) (sursa foto: YouTube)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

MrBeast, pe numele său real Jimmy Donaldson, este unul dintre cele mai mari fenomene ale internetului. Cu o audiență globală de aproape 320 de milioane de abonați pe YouTube și o avere estimată la aproximativ 1 miliard de dolari, Donaldson a reușit să transforme succesul pe YouTube într-o sursă de binefacere.

Banii săi provin în mare parte din platforma YouTube, iar o parte semnificativă din aceștia sunt cheltuiți în scopuri caritabile, ceea ce i-a adus o reputație globală nu doar ca entertainer, ci și ca filantrop.

MrBeast și-a început cariera pe YouTube în 2012, pe când avea doar 14 ani, dar viral a devenit în 2017, când a început să facă acte de caritate. A donat zeci de mii de dolari unor oameni ai străzii și și-a construit un brand în jurul conceptului de a oferi. Actele de caritate au devenit esențiale pentru succesul său online.

Cu videoclipuri în care oferă case, mașini sau sume uriașe de bani, MrBeast a transformat fiecare gest de binefacere într-un eveniment de divertisment urmărit de milioane de oameni. Un exemplu notabil este construirea de case și școli în Africa, oferind educație și apă potabilă comunităților defavorizate. De asemenea, a ajutat persoane bolnave să acopere costurile unor intervenții chirurgicale costisitoare, ceea ce i-a consolidat reputația de filantrop modern.


Cel mai vizionat videoclip al lui MrBeast are 658 de milioane de vizualizări

Popularitatea lui MrBeast nu a fost lipsită de controverse: au apărut zvonuri conform cărora o parte din banii oferiți în concursurile organizate ar fi ajuns la apropiați ai lui Donaldson, nu la persoane străine, așa cum păreau să indice videoclipurile. De asemenea, foști angajați au acuzat că MrBeast este un șef foarte exigent, iar condițiile de lucru nu sunt întotdeauna ideale.

Totuși, succesul și impactul YouTube-rului nu poate fi ignorat: a strâns peste 20 de milioane de dolari pentru campania „Team Trees”, care avea ca scop plantarea a 20 de milioane de copaci la nivel global, iar într-o altă campanie, „Team Seas”, a adunat fonduri pentru a scoate din oceane tone de plastic și deșeuri, contribuind astfel la protejarea mediului.

Recent, Jimmy Donaldson a făcut pasul dinspre rețelele sociale spre showbiz: a semnat un contract de milioane de dolari cu Amazon Prime pentru a produce și prezenta un nou show, care va fi disponibil exclusiv pe platforma de streaming.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON