URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Noiembrie 2022, 13:52

Cinci școli, o grădiniță și o creșă din Oradea vor fi reabilitate cu bani europeni, via PNRR

Cinci școli, o grădiniță și o creșă din Oradea vor fi reabilitate cu bani europeni, via PNRR Liceul Aurel Lazăr, una din școlile care vor intra în șantier
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șase unități de învățământ - mai precis cinci școli, plus o grădiniță, care are și creșă - din Oradea vor fi reabilitate cu bani europeni atrași prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primăria municipiului a anunțat marți că a semnat contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru aceste lucrări, în valoare totală de 10,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

Unitățile de învățământ vizate de aceste proiecte sunt Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” (sediul din Piața Cazărmii), Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Grădinița nr. 52 și Creșa nr. 3.

„Lucrările care vor fi executate pentru creșterea eficienței energetice sunt reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei”, a transmis Primăria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Despre ce bani europeni se bate câmpii pe aici?
PNNR se finanțează, pentru România ... 47,5% reprezentând fonduri europene rezultate din contribuțiile țărilor membre (țara noastră achită anual 1,6% din PIB) și 52,5% din împrumuturi de la băncile creditoare agreate de către Comisia Europeană. PNNR nu se alimentează financiar ca fondurile Structurale și de Coeziune, în care dea mai mare parte sunt așa-ziși bani nerambursabili. E cu totul altceva ... vremea banilor "gratis" s-a încheiat de multă vreme deja. Pe de altă parte, se reabilitează niște școli și o grădiniță cu creșă în urbea noastră ... iar viitorul sediu al Consiliului județean Bihor, de pe str. Republicii nr. 10, a rămas din nou a nimănui și stă la peticit încă 30 de ani? Nu mai bine îl lăsau revendicatorilor presbiterieni, ca să-l refacă ei la nivelul de arhitectură interbelică la care intenționau?
Postat 29 Noiembrie 2022, 17:11 de KP
5 - 1 !
Cinci scoli și o biserica vor fi reabilitate pe bani europeni …! De ce nu invers? In realitate pentru fiecare școala exista câte cinci biserici, dacă nu mai multe…și tot nu ajung la cât de păcătoși și “prosti” suntem!
Postat 29 Noiembrie 2022, 16:39 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON