URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 17 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Octombrie 2024, 16:52

Au fost găsiți! Cei trei frați dispăruți din Hunedoara erau alături de tatăl lor. Controversatul om de afaceri ar fi vrut să-i ducă în Rusia (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei trei fraţi cu vârste de 11, 9 şi 7 ani dispăruţi luni din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara, în timp ce erau sub supravegherea unei bone, sunt alături de tatăl lor, Adrian Marţian, care a şi anunţat dispariţia lor, conform Digi24. Informaţia a fost confirmată de poliţişti în urma unei discuţii telefonice avute cu tatăl în noaptea de miercuri spre joi, dar nu este clar încă dacă minorii se mai află în România sau au fost scoşi din ţară, însă presa naţională notează că milionarul i-ar fi dus în Serbia, de unde încearcă să ajungă în Rusia.

"Poliţiştii au reintrat în contact cu tatăl copiilor şi au obţinut informaţii conform cărora cei trei fraţi se află împreună cu el. În acest moment, poliţiştii desfăşoară cercetări pentru a stabili locaţia exactă în care aceştia se află şi pentru a lua măsurile legale care se impun", a transmis joi dimineaţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Deşi s-a confirmat că cei trei copii sunt cu tatăl lor, nu se ştie dacă aceştia au părăsit România. Poliţia nu exclude niciuna dintre ipoteze şi tratează cazul cu maximă prioritate. Potrivit surselor, bărbatul nu a dezvăluit locul exact în care se află. "Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate unde se află cei trei copii şi tatăl lor. IPJ Hunedoara tratează acest caz cu maximă urgenţă şi nu exclude nicio posibilitate", au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Cu toate acestea, conform Antena 3, care citeză surse judiciare, controversatul om de afaceri Adrian Marţian s-ar afla acum împreună cu cei trei în Serbia, cu intenţia de a-i duce în Rusia.

Această ipoteză este susţinută de un videoclip trimis de bărbat joi anchetatorilor, în care apare alături de cei trei copii. În imagini, fata cea mare declară că s-au aflat alături de oameni care vorbeau o limbă străină şi că au văzut marea, sugerând că se află în afara ţării.

De asemenea, surse apropiate anchetei au dezvăluit că cei trei fraţi ar fi fost trecuţi ilegal graniţa cu Serbia de persoane din anturajul tatălui. 

Cei trei copii ar fi fost văzuţi ultima dată duminică într-o benzinărie din zona Porţile de Fier, lângă graniţa cu Serbia, într-un autoturism care ar aparţine lui Adrian Marţian.

Cum s-a petrecut totul

Luni, 14 octombrie, la numărul de urgenţă 112 a fost raportată dispariţia celor trei fraţi din Simeria, judeţul Hunedoara. În momentul dispariţiei, copiii se aflau în grija unei bone, iar când aceasta nu i-a mai găsit acasă, a anunţat tatăl care a alertat autorităţile. Poliţia s-a mobilizat imediat pentru a-i găsi.

Marţi, în spaţiul public a apărut o filmare în care cei trei fraţi îşi exprimau dorinţa de a fi cu tatăl lor, Adrian Marţian, afirmând că nu vor să meargă la mama lor, spunând că aceasta a pus la cale răpirea.

În urma acestor noi elemente, poliţia a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar copiii au fost daţi în consemn la frontieră, existând suspiciuni că ar fi putut fi scoşi din ţară.

"S-a enervat"

În luna august 2024, Tribunalul Hunedoara a decis, printr-o sentinţă judecătorească, că cei trei copii trebuie să fie încredinţaţi mamei lor, Roxana Marţian. Tot atunci, împotriva tatălui a fost emis un ordin de protecţie, care îi interzicea să se apropie de copii la o distanţă mai mică de 100 de metri şi să ia legătura cu aceştia, nici măcar telefonic. În ciuda acestor măsuri, tatăl a continuat să locuiască în proximitatea copiilor, într-o rulotă amplasată lângă locuinţa unde aceştia stăteau împreună cu bona.

DGASPC Hunedoara a monitorizat situaţia copiilor, iar ultima vizită oficială a reprezentanţilor instituţiei a avut loc cu trei zile înainte de dispariţia lor. În această perioadă, copiii au refuzat să fie mutaţi într-un centru din Deva, conform deciziei instanţei.

Ministra Familiei, Natalia Intotero, a precizat la Digi24 că, în luna august, a discutat cu Adrian Marţian, tatăl copiilor, care i-a cerut sprijinul în legătură cu decizia instanţei. "Mi-a spus că copiii nu vor să stea cu mama şi că statul român ar trebui să-l ajute. I-am explicat că deciziile instanţei trebuie respectate şi că nu putem interveni. După această discuţie, s-a enervat şi a spus că statul nu face nimic pentru a sprijini părinţii", a declarat Intotero.

Ministra a adăugat că, odată ce copiii vor fi găsiţi, aceştia vor fi plasaţi cel mai probabil în grija statului, fie într-un centru de îngrijire, fie la asistenţi maternali, până când situaţia lor legală va fi clarificată. "Este necesar ca mama să primească sprijinul specialiştilor pentru a putea convinge copiii să accepte decizia judecătorească", a mai spus Intotero.

Ancheta pentru găsirea celor trei fraţi a fost extinsă la nivel internaţional. Autorităţile române colaborează cu instituţii din alte state pentru a localiza copiii, având în vedere posibilitatea ca aceştia să fi fost scoşi din ţară.

UPDATE: Cei trei frați au fost găsiți!

Poliția Română a anunțat, joi seară, printr-un comunicat, că cei trei copii dispăruți cu aproape o săptămână în urmă din județul Hunedoara și presupus răpiți au fost găsiți în cursul după amiezii în Serbia.

”Poliţia Română este în măsură să informeze opinia publică privind finalizarea operaţiunilor de localizare şi depistare a cetăţeanului român (Marţian Adrian) şi a celor trei minori (Marţian Rania Adriana, Marţian Antonio Adrian şi Marţian Raisa Antonia), în Serbia, pe baza cooperării poliţieneşti internaţionale. Cele patru persoane se află în custodia autorităţilor poliţieneşti din Serbia, localitatea Nis”, arată un comunicat citat de Digi24.

Cele patru persoane se află în custodia autorităților polițienești din Serbia, localitatea Nis, iar cei trei minori sunt în afara oricărui pericol, arată sursa citată.

Polițiștii și procurorii fac în continuare cercetări în acest caz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ambii părinți au fost decăzuți din drepturi.
Ce au facut ca să ajungă la asta ????
Postat 17 Octombrie 2024, 19:13 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5675 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON