URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2024, 13:51

Cauți chirie? Primul bloc cu 65 de apartamente pentru angajaţii firmelor din Oradea urmează să fie ocupat începând din iulie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul bloc cu 65 de apartamente pentru angajaţii firmelor cu sediul în Oradea, construit de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pe malul Crişului Repede, lângă Podul Ovidiu Densusianu, urmează să fie ocupat cu chiriaşi până în luna iulie.

Blocul pentru salariaţii orădeni

Viitorii locatari vor putea locui aici până la doi ani, în schimbul unei chirii de până la 1.500 lei, la care se adaugă utilităţile, interval în care vor căuta să îşi soluţioneze problema locativă.

"Apartamentele din acest bloc vor fi atribuite în chirie, conform unui regulament care urmează să fie publicat, nu doar firmelor din parcurile industriale orădene - aşa cum era prevăzut iniţial -, ci tuturor firmelor orădene care ai nevoie de un spaţiu de cazare pentru angajaţi", a declarat primarul Florin Birta, vineri, cu ocazia inaugurării imobilului.

Blocul cu 65 de apartamente complet utilate, majoritatea cu o cameră şi doar cinci cu două camere, a fost construit de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, administratorul parcurilor industriale orădene, printr-o investiţie de 13 milioane lei din fonduri proprii.

Apartamentele sunt complet utilate şi pot fi ocupate imediat. Încălzirea acestora este asigurată în sistem centralizat, prin pardoseală, ferestrele sunt izolate fonic, apartamentele sunt dotate cu aparate cu aer condiţionat, iar bucătăriile au plită electrică şi frigider.

"Cel mai probabil blocul va fi ocupat cu chiriaşi începând din luna iulie, după distribuirea apartamentelor", a spus primarul Florin Birta.

O soluţie temporară...

Noul bloc pentru chiriaşi va fi administrat de către ADLO, care l-a şi construit.

"Din discuţiile cu companiile, solicitarea este ca apartamentele să fie închiriate şi să rotească personalul pe care îl atrag în Oradea în circa şase luni. După ce aceste persoane se obişnuiesc cu oraşul, cu locul de muncă, ar putea să îşi caute locuinţă în oraş", a explicat directorul ADLO, Alina Silaghi.

Conform contractelor care urmează să fie încheiate cu firmele doritoare, acestea vor putea ocupa locuinţele puse la dispoziţie pentru minim un an şi cel mult doi ani.

"Vrem să vedem care este cererea de locuinţe din partea firmelor orădene. Dacă până la finalul acestui an toate apartamentele vor fi închiriate, începând de anul viitor vor începe construcţia unui al doilea bloc în imediata vecinătate", a spus Silaghi.

O soluţie pentru sute de chiriaşi

În zona blocului deja construit, ADLO mai are la dispoziţie o suprafaţă de teren de 16.000 de metri pătraţi, aşa că poate amenaja în vecinătate încă două imobile de acest gen pe care să le administreze ulterior.

"Avem deja experienţa gestionării blocului cu 20 de locuinţe din strada Uzinelor pe care l-am reabilitat şi pus la dispoziţia firmelor", a declarat directoarea Alina Silaghi.

Potrivit acesteia, noul bloc va putea găzdui circa 130 de persoane, ceea ce înseamnă că prin amenajarea a încă două imobile similare municipalitatea orădeană ar putea rezolva, fie şi provizoriu, problema locativă a aproape 400 de angajaţi ai companiilor orădene.

Conform evidenţelor ADLO, numărul angajaţilor firmelor de pe platformele industriale orădene este în continuă creştere, acesta urmând să treacă de 10.000 de persoane în anul 2028.

La aceştia se adaugă zecile de mii de salariaţi ai firmelor cu sediu în Oradea care sunt la rândul lor eligibile pentru a închiria locuinţele amenajate din fondurile proprii ale ADLO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Aiurea
300€ pentru 2 camere? Asta da ajutor :))
Postat 01 Iunie 2024, 15:45 de joel
KP
Ca de obicei vorbești spre DEZINFORMARE
Postat 31 Mai 2024, 19:25 de Sandu2100
Neobolșevicii au aruncat în stradă locatarii locuințelor de acest fel, din str. Atelierelor.
Asta a fost în urmă cu mai bine de 12-14 ani. Urmașii lor, tot liberali după numele partidului din care fac parte, se laudă acum că, în loc de două blocuri de atunci, au făcut unul mai mare, pentru toți angajații firmelor municipalității, cu diferența că acesta nou încă nu are curent, apă, încălzire și lift.
Postat 31 Mai 2024, 18:42 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON