URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Decembrie 2023, 08:01

Casă, scumpă casă! Vânzările de locuințe în Oradea au explodat, stimulate de scumpirile anunțate pentru anul viitor

Casă, scumpă casă! Vânzările de locuințe în Oradea au explodat, stimulate de scumpirile anunțate pentru anul viitor CERERE MARE. Volumul tranzacțiilor imobiliare a explodat în Oradea în ultimele săptămâni. Dimineața, ghișeele Primăriei sunt pline de persoane care doresc să finalizeze tranzacțiile înainte de sfârșitul anului. „Sunt foarte mulți orădeni, unii chiar veniți chiar din străinătate, care și-au cumpărat apartamente înainte să crească prețurile”, spune un funcționar al municipalității (credit foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Finalul anului 2023 agită piața imobiliară locală. Orădenii care tot anul au amânat cumpărarea unei locuințe se grăbesc să finalizeze tranzacții până la 31 decembrie. 

„În noiembrie am avut o creștere de 40% a cererii pentru apartamentele noi. Oamenii care au stat cu banii în bănci, așteptând ieftinirea imobilelor, au luat decizia achiziției unei locuințe înainte de creșterea TVA anunțată pentru anul viitor, ceea ce va majora prețurile”, spune un agent imobiliar.

Se „mișcă” piața! 

Ultimele trei săptămâni ale anului se anunță provocatoare pentru piața imobiliară din Oradea. Tranzacțiile au explodat. „Dezvoltatorii se așteaptă la o creștere a vânzărilor și cu 80% față de perioada ianuarie - septembrie. Dacă vrei să prezinți un apartament nou potențialilor clienți, abia dacă găsești 30 de minute pe zi în care este liber. Asta s-a mai întâmplat doar la începutul anilor 2000”, spune Mihai Pop (foto), partener Remax. 

Piața imobiliară a fost agitată de modificări legislative care intră în vigoare în 2024, precum creșterea TVA de la 5% la 9% pentru o primă locuință nouă în valoare de până la 120.000 euro și respectiv la 19% pentru locuințele peste această valoare.

„Oamenii decid să cumpere pentru că, la un imobil de 100.000 euro, o creștere de preț de 4% dată de majorarea TVA înseamnă 4.000 euro. Din acești bani și-ar putea cumpăra o parte din mobilier”, afirmă Pop. 

Cresc prețurile

Cap la cap, pentru anul viitor specialiștii estimează o scumpire a imobiliarelor cu circa 6%. „Prețurile vor fi împinse în sus de majorarea TVA și retragerea facilităților fiscale pentru constructori, care nu vor mai fi scutiți de plata contribuției la sănătate și a contribuției asiguratorii pentru muncă”, explică agentul.

Constructorii și-au făcut deja calculele. „Majoritatea firmelor au preluat plata acestor taxe, mărindu-și cheltuielile, ca să nu își piardă angajații. Aceste costuri se vor regăsi însă în prețuri începând cu lucrările nou contractate”, spune un constructor.

Lucrările se vor scumpi cu minimum 3-5% în cazul construirii de drumuri și cu 15% pentru reabilitarea de clădiri. 

Oradea, creștere record...

Anunțarea scumpirilor a accelerat, previzibil, tranzacțiile. Potrivit platformei online de vânzări imobiliare storia.ro, în luna noiembrie românii au vizualizat cu 25% mai multe pagini cu anunțuri privind vânzările de apartamente. De asemenea, anunțurile au stat pe site cu 8% mai puțin, semn că proprietățile s-au vândut mai repede.

„Am observat o creștere semnificativă atât din perspectiva cererii, cât și la capitolul costurilor de vânzare. Acest fapt reflectă intensificarea interesului pentru achizițiile imobiliare înainte de implementarea noilor măsuri fiscale”, spune Răzvan Ceapă, șef de operațiuni Storia & OLX Imobiliare.

Potrivit analizei, cea mai mare creștere din țară, de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat tocmai în Oradea, la prețurile apartamentelor vechi, așa încât în noiembrie acestea au ajuns la 1.443 euro/metrul pătrat. Pentru comparație, apartamentele noi s-au scumpit cu doar 6%, ajungând, tot în noiembrie, la 1.544 euro/ metrul pătrat.

„În Oradea, cel mai mult s-au scumpit garsonierele și apartamentele cu 2 camere din imobilele vechi. Cererea este mai mare pentru că în aceste cazuri vorbim de bani mai puțini, care pot fi împrumutați din bănci mai ușor”, explică Irina Baciu, agent imobiliar.

Tot mai puține construcții... 

Dincolo de scumpirea naturală a locuințelor, determinată de atractivitatea tot mai mare a Oradiei pentru dezvoltatorii imobiliari care migrează din orașele deja saturate, cum ar fi Cluj-Napoca, ori de cumpărătorii care investesc în locuințe pentru a-și proteja economiile de inflație, la creșterea de tarife contribuie și maturizarea pieței locale, care a încetinit ritmul noilor construcții.

Conform evidențelor Primăriei, în ultimii 4 ani autorizațiile de construire au scăzut de la 1.431 în 2019 la doar 910 anul acesta. Din acest total, numărul autorizațiilor pentru ridicarea de blocuri a scăzut de la 19 în 2022 la 16 în 2023, iar pentru construcția de case a coborât de la 408 anul trecut la 322 în acest an.

„În Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului în continuare sunt lucrări, dezvoltatorii fac PUD-uri și PUZ-uri de care va depinde viitoarea evoluție a orașului. Trendul este dat, însă, de piață. Nimeni nu ridică un bloc dacă nu are convingerea că îl va și vinde”, spune primarul Florin Birta (foto).

1.000 de apartamente noi... 

Chiar și așa, piața imobiliară din Oradea încă are potențial de creștere. „Dacă ținem cont de proiectele avizate, anul viitor ar putea fi date în folosință peste 1.000 de apartamente noi”, afirmă viceprimarul Marcel Dragoș (foto).

Cele mai multe vor fi ridicate de grupul Prima, patronat de Ștefan Kopany, care are în diferite faze de lucru peste 500 de locuințe. „Avem mai multe proiecte în zona Arena Oradea și în cartierul Nufărul, ceea ce înseamnă cam 300 de apartamente noi”, spune dezvoltatorul.

Tot în Nufărul, în zona din spatele Selgros, este în discuție construirea a 6 noi blocuri de 15 etaje, cu un total de 600 apartamente, un proiect al companiei clujene Studium Green.

„Un pol important de dezvoltare va fi Calea Clujului, începând din zona Dragoș Vodă, unde se anunță dezvoltări pe amplasamentul fostei Petrom, și continuând cu amplasamentul dintre strada Americii și calea ferată, unde este prevăzută construirea a sute de apartamente”, spune viceprimarul Dragoș.

Proiectele pentru Oradea

Numărul proiectelor imobiliare din Oradea este, însă, mult mai mare. Un proiect încă în așteptare este construirea, de către Lotus Center, a 11 blocuri în zona fostei fabrici Înfrățirea, pe aliniamentul străzii Tudor Vladimirescu.

La fel, noi construcții de blocuri se derulează pe terenul fostei fabrici de blănuri Rovex, de lângă Piața Cetate, iar altele sunt preconizate pe cel al fostei fabrici Avântul, în locul fostei Poligrafii din Calea Aradului, a fostului sediu Matros (Vinalcool) din strada Evreilor Deportați (fosta Sucevei), pe terenurile virane din strada Oneștilor și pe alte amplasamente.

Viteza cu care se vor concretiza investițiile va depinde de ritmul dezvoltării orașului și de puterea de cumpărare a clienților. Până acum, anii electorali și plini de frământări, așa cum se anunță și 2024, nu au fost dintre cei mai buni pentru afaceri...


„În prezent există un deficit de fond imobiliar disponibil pe piață. Sunt mult mai puțini cei dispuși să vândă decât cei care vor să cumpere. Renunță la imobile proprietarii care au nevoie de lichidități”

Mihai Pop, agent Remax


PE SCĂDERE

Piața imobiliară din Oradea și-a încetinit creșterea. Numărul autorizațiilor de construire eliberate de municipalitate a scăzut în 2023, în premieră, sub pragul de 1.000:


ÎNTOARCEREA LA ORAȘ
Navetă apăsătoare

Schimbările de pe piața imobiliară afectează inclusiv zona de case. „Există o scădere a numărului celor care vor să își construiască o casă. Tinerii le preferă pe cele gata ridicate. Acestea sunt cu 30-35% mai ieftine pentru că dezvoltatorii, construind mai multe, obțin prețuri mai mici la materiale”, spune un agent imobiliar.

Un alt fenomen, de dată recentă, este revenirea la oraș a unor orădeni care s-au mutat în localitățile limitrofe, agenția Remax având în prezent cel puțin 10 astfel de solicitări. „Am vândut casa din Sântandrei și ne-am luat apartament în Oradea. Avem doi copii, de 7 ani și 13 ani, la școală în oraș, și nu mai rezistam cu naveta”, explică Sorina, care s-a mutat cu familia în oraș. Femeia spune că a luat decizia după ce drumurile cu copiii la școală și la activități au ajuns să îi consume mai multe ore în fiecare zi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Sanduivanov
După cum vezi e bine la ORADEA MARE dar și în BIHOR, FRAIERII AU AVUT TIMP DESTUL SA FACĂ PT CETĂȚENI, DAR ȘI-AU FACUT BUZUNARUL LOR, No amu vezi tu BOLOJAN și BIRTA FAC PT NOI, SI CHIAR DACĂ MA COPIEZI, SPER CA NU ESTI ATÂTA DE PROSTSA NU VEZI.
Postat 13 Decembrie 2023, 21:18 de Sandu2100
bla bla bla
Ciudat, astea par niste minciuni, cum se explica ca explodeazza, cand populatia scade de la an la an, de la 220000 acum sunt vreo 180000. Le cumpara multi cu bani sa le inchirieze la curve, chatiste, si pt city break. In rest oradenii pleaca din oras prin satele din jur. Asta e propaganda cain Cluj ca e peste Barcelona doar sa poata urca pretul
Postat 13 Decembrie 2023, 15:32 de sanduivanov
OMG...cum ar arata forumul asta fara san-doo, sodelica si feliciana
Topograf, sa mai scrii pe aici. Ai umpic de stil Vlad Musatescu, pentru cunoscatori. Chapeau! Totusu, sa stii ca blocul Orima de la piata e ka lumea, pe vazute. Ma rog, era Prima first class. Asteptam pareri Ared.
Postat 12 Decembrie 2023, 23:24 de excalibur
Într-adevăr
Sunt împotriva aparatelor de AC pe balcon pe fațade etc. Există sisteme pt un bloc întreg si căldură si AC. e, o investiție relativ mare, dar aș fi deacord daca ar fi un HCL împotriva asta, nu doar in centru.
Postat 12 Decembrie 2023, 22:02 de Sandu2100
Tot pentru topograf..
Felicitări pentru cursivitatea textului... frumos... gramatical... ghilimele...semne de exclamație... de întrebare... cratime... Aproape un text de studiat la școală :)) Ar fi bine dacă ți-ar lua exemplu și ceilalți... Să nu mai fim zgâriați pe circumvoluțiuni....
Postat 12 Decembrie 2023, 21:58 de Taxi-driver
... cel mai bun...
TOPOGRAF... ești cel mai tare... bravo... Cât despre aparatele de aer condiționat puse pe balcon... fac de nefolosit balconul fiindcă ele (tehnic) fac schimb de căldură... vara, oricât de mare e caniculă , ele aduc un aport de aer și mai cald în balcon, fix în balcon... Rămân balcoanele doar de design...
Postat 12 Decembrie 2023, 21:47 de Taxi-driver
ce minciuni :D
Stiti sentimentul ăla când mergi in pauza de masa și toți colegii au cam terminat de mâncat și rămâi singur ? Poți gusta din acest sentiment cumpărând un apartament Prima (cum ar spune un escroc cu barbă şi costum scump... vaaaai, pardon, mă scuzaţi am vrut sa spun un "agent imobiliar" ????) Vecinii mei au început deja sa-si vanda en-gros apartamentele fabricate din rigips. Chiar și cei care închiriau "pe zile" sau care închiriau la fete au început si ei sa vândă, și asta de dinainte de Corona, ceea ce inseamna ca nu mai merge vrajeala cu "investitiile imobiliare" si "moamă, să vezi ce de turişti dau năvală la Oradie", ceea ce ma face sa ma gândesc la liniștea și intimitatea unei case rupte de zgomot. Așa ca... astept ceva oferte pentru un apartament de 35 de metri patrati (cu tot cu hol, baie, bucatarie si balcon !), ca asa sunt blocurile Prima, fara prea multe in el, ceea ce este un plus intrucat nu aveti mult de aruncat si il puteti aranja dupa gust. Oricum nu prea intra multe lucruri in el datorita compartimentarii destul de proaste, deci e ieftin sa îl aranjați, e mic dar e ok pentru o familie fara copii. Dupa cum stiti blocurile Prima sunt renumite pentru "calitatea" lor, deci nu o sa insist deoarece presupun ca deja sunteti convinsi (sau poate ati pus deja botul la vrajeala "agentilor" imobiliari care ori nu vorbesc bine romaneste, ori arata ca niste infractori, dar vor sa va ia comisioane grase doar pentru ca s-au "obosit" sa plaseze un anunt pe oleics, deci treaba e pe jumatate facuta). Totusi... trebuie sa stiti cateva lucruri. Sunt inconveniente legate de izolarea fonica, noaptea nu prea stii daca vecinul e la el in baie sau la tine. Asta n-ar fi o problema majora, caci de obicei aceste sunete sunt acoperite de zgomotul bormasinii de la 3-4 etaje distanta, precum si de latratul unui caine de la parter, care caine se trezeste in fiecare dimineata la ora 5 ! Nu sunt prea tehnic dar se pare ca reteaua de internet din interiorul unor blocuri antice construite cam acum 7 ani e pe ceva sistem de cablu care nu prea ne permite conexiuni stabile si de mare viteza, dar asta este un lucru bun intrucat ne impinge spre socializare, sa iesim prin parcuri. De iesit, binenteles este superb, dar nu recomandat dupa ploaie atunci cand refuleaza canalizarea si iese cu toate mizeriile pana la pragurile masinilor. Sa vedeti numai ce este in apartamentul ălora de la parter cand se intampla asta sau cand se mai sparge cate o teava de la WC. Nici de asta sa nu va faceti probleme caci apartamentul e la etajul 8 si liftul nu se strica pe cat de des am vrea noi ca sa putem da jos kilogramele in plus, iar locul de parcare (vandut separat la 7.500 de ieuro !) e mai incolo, nu ajunge "valul" pana la el. Desi cu parcarile astea e o problema, sunt private ceea ce inseamna ca daca parcheaza unul pe locul tau nu poti chema politia ca nu are ce le face, claxonezi si iti cauti un loc de parcare linistit. Ai grija sa nu ii ridici stergatoarele ca peste 2 zile o sa ai o zgarietura pe portiera. In fine, per ansamblu e un cartier civilizat, ce sa zic. Daca nu stam bine cu izolarea fonica cu cea termica stam chiar bine, sau cel putin stateam ca dupa 7-8 ani de la constructia blocului a inceput sa cam cada izolatia, nu stiu cati ani are garantie, dar cred ca a iesit deja pentru ca "dezvoltatorul" Prima nu vine sa o repare, posibil sa fie ocupat sa vanda in continuare apartamente din rigips unora ca voi ????. E usor de inteles de ce faţadele încep să cadă aşa repede, dacă te uiţi la cel de-al treilea bloc inghesuit in fata geamului tău, bloc care e gata într-un an şi despre care "agentul" imobiliarul sau "dezvoltatorul" nu ţi-a spus că se va construi atunci când ai cumpărat tu apartamentul "cu o vedere superbă": vezi cum se toarna ciment la -6 grade, şi precis ca un ceas elvetian se mai ridica un etaj pe saptamana. E un spectacol gratuit, cu zgomote incluse, deci doar avantaje, in plus invatati foaaaarte multe despre constructii. Aici am invatat ca se poate pune izolatia chiar daca ploua cu galeata afara, se poate vopsi cu spor indiferent de vreme, fie ploaie, fie vant, dacă ştii cum. Dar sa stiti ca vara nu ne topim de caldura caci aparatele de aer conditionat sunt instalate la toate apartamentele, chiar si functioneaza la vreo 20% dintre vecinii mai norocosi. De asta cartierul nostru mai e cunoscut şi ca raiul depanatorilor de aer conditionat. Totusi, nu ne putem plange, la blocurile mai vechi ca ale noastre "aerele" sunt puse pe balcoane cu acces usor, pe cand saracii vecini din blocurile ce se construiesc acum nu mai au acces la ele si trebuie sa cheme depanatorii utilitari care au tarife mai scumpe ca aparatul in sine, dar daca sunteti dornici de aventura incercati dumneavoastra sa reparati la etajul 7 sau 8 un aer conditionat aflat in lateralul blocului fara nici o modalitate "normala" de acces, asa economisiti si banii de depanator si cei de ceva aventura tare pe la tiroliană. Mentionez ca asta nu e cazul meu, e situat pe balcon unde nu aveti nici cea mai mica problema sa il reparati si de doua ori pe an daca nu aveti altceva mai bun de facut. Trebuie sa recunosc ca printre putinele nejunsuri ale acestei locatii este faptul ca intrucat nu avem geam la baie ventilatia este zgomotoasa si daca vecinul uita sa-l opreasca noaptea iti cam strica somnul. Nu stiu daca este o problema comuna a bailor cu ventilatoare electrice, dar chiar daca nu il auzi asa bine pe vecinul cu vreo 2 - 3 etaje mai jos tot stii ca a fost la baie sa traga o ţigară. Pentru unii, avand in vedere pretul tabacului poate fi un avantaj, in loc sa iti aprinzi o tigare te inchizi 5 minute in baie si e cam acelasi lucru, zic eu ca nefumator. Ca bonus, termopanele sunt schimbate după 2 ani de folosinta datorită calitatii îndoielnice a celor montate, același lucru e valabil și pentru instalația electrica. Totuși dacă doriți ați putea schimba ușile întrucât se vede in camera printre ele și toc atunci când sunt închise, dar aceasta tine de gustul fiecăruia și e optional. Bucătăria e în cameră, deci nu veţi avea nevoie de odorizant, flori sau alte mirosuri deoarece daca prăjeşti nişte cîrnaţi, ouă sau orice altceva, cât de uşor, miroase în toată casa, garantat. Bine, ce-i drept, şi dacă fac vecinii mâncare miroase şi la tine pentru că fereastra care dă din "bucătărie" către un zid (da, către un zid, ce vă miraţi ?) nu este bine pusă şi intră toate mirosurile din bucatariile din jur, dar şi acesta este un avantaj deoarece puteţi avea idei despre ce să mai gătiţi, în caz că nu ştiţi, sau puteţi afla ce-a mai băgat la cuptor Mariska neni de la etajul 5, ori Gyusi baci de la 2. Balconul este superb, o priveliste deosebita, in ultima vreme tot mai restransa de noile blocuri construite fix în faţă, fără să ţi se spună atunci când ai cumpărat, dar e de inteles, ca doar zona e râvnită de multi si atunci se fac multe apartamente pe metru patrat sa ajunga la to(n)ţi. Totusi, daca aveti copii, nu este indicat sa ii lasati pe balcon unde pentru partea estetica s-a facut un pic de rabat la calitate si siguranta. Acestea sunt ingradite cu ceva panouri superbe de sticla, care se presupune ca rezista unui impact destul de mare. Nu aveti de ce sa va faceti grija ca se sparge, de spart nu se sparg, eventual din cand in cand mai cad, dar e destul de rar, din ceea ce stiu eu s-a intamplat doar la etajul 7 si la 2 sau 3 sa se mai desfaca cate un panou de-asta de sticla. Pe cei de la etajul 2 i-am vazut vreo doua luni cred cu ceva cearşaf / saltele pana i-a venit probabil un panou nou. Cei de la 7 din cate stiu au fost anuntati ca era desprins si atarna si au reusit sa il asigure inainte sa se intample vreo nenorocire. Ce sa va mai zic, suntem un cartier cinstit, nu se prea fura, doar ocazional, ca doar avem paza privata platita. Nici cei de la asociatie nu au fost prinsi ca fura, deci asa cum zice zicala sunt negustori cinstiti: nu prea par îngrijoraţi de ziua de mâine, şi-au făcut firme de... curăţenie care fac curat exact în blocurile "administrate" de ei, desigur curăţenia o plăteşte toată lumea. Sunt si gospodari, pe deasupra, daca vedeti ce cheltuieli sunt cu intretinerea spatiului verde va dati seama ca se implica chiar mult in asta. Avem un petec de iarba de vreo 7 metri pătraţi care trebuie tuns, avem si o masina foarte tare de tuns iarba pentru asta, cred ca e cu minim 12 cilindri in W ca dupa facturi consuma vreo 50 de litri de benzina pe ora, dar asta aduce un plus de prestigiu cartierului nostru, nu-i aşa ? Pretul e putin negociabil, eventual accept un schimb cu casa, la care mai dau un scuter drept diferenta. Vă multumesc şi astept ofertele dumneavoastra cât de cinstite puteţi.
Postat 12 Decembrie 2023, 17:53 de topograf
...
Rup orădenii ușile la birourile de vânzări... Hai fiți serioși... Cam ce timpuri se arată, să mergi cu o rată pe 30 de ani.... Ăsta e articol publicitar de la o poștă...
Postat 12 Decembrie 2023, 16:51 de Taxi-driver
Blocurile noi sunt o mega ţeapӑ!
S-a vandut un apartament tip U vis-a-vis de generala 6 din Cantemir, 67 m^2 cu 67.000 de euro. Cat ar costa unul nou cu o suprafata egala, repet, 2 camere si, ATENTIE! compartimentat, nu jmekerie open space si dat la gri?!
Postat 12 Decembrie 2023, 16:04 de pinonel
Se plâng unii ca săraci la Orade
Si uite cum cumpăra Orădenii apartamente in prostie.
Postat 12 Decembrie 2023, 15:21 de Sandu2100
cred ca sunt reale cazurile celor care se muta de la casa la bloc ptr activitatile copiilor si scoala
dezvoltatorii imobiliari care migrează din Cluj-Napoca nu o fac ca e saturata piața, ai potential acolo îmbelșugat, o fac ptr dezvoltare si diversificare. Cea cu a cumpara o casa deja construita e interesanta, dar as da vina și pe calitatea si oferta constructorilor, si pe simplitate, ca iti consumi 3 ani din viață sa lucrezi încă 6 ore pe zi, dupa lucru, sa îți ridici casa, chiar daca ai echipe de muncitori angajate. Pui vise si speranțe ca o sa fie asa cum vrei tu, dar degeaba ca realitatea si bugetul, muncitorii si regulamentele te constrâng la compromisuri.
Postat 12 Decembrie 2023, 15:21 de unu
advertorial
Asta e advertorial. Nu se inghesuie lumea chiar asa sa cumpere. Cand vezi ca Prima face promotii, e clar ca nu vinde cat ar vrea.
Postat 12 Decembrie 2023, 08:13 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON