URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 August 2024, 16:33

Captură a procurorilor şi poliţiştilor Antidrog în Oradea: Aproape o jumătate de kilogram de cocaină, ecstasy, cristale și carfentanil! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 30 ani a fost arestat preventiv pentru 30 zile şi este anchetat de procurorii DIICOT Oradea pentru trafic de droguri de risc și mare risc, dar și pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, după ce în locuinţa sa au fost descoperite aproape o jumătate de kilogram de cocaină, ecstasy, carfentanil şi cristale.

Conform unor informări transmise miercuri de DIICOT şi Poliţia Bihor, în perioada în perioada aprilie - august 2024, tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Ionuţ Sebastian Lazar şi este inginer de profesie, a procurat, deținut, manipulat și vândut diferite cantități de canabis (drog de risc) și cristal (3-CMC, drog de mare risc), către consumatori de pe raza județului Bihor.

Totodată, în urma percheziţiilor desfăşurate marţi la locuinţa tânărului, au fost descoperite și ridicate 22 de punguțe conținând peste 440 grame substanță psihoactivă 2MMC, 2 punguțe conținând cocaină (drog de mare risc), un plic conținând benzyl carfentanil (drog de mare risc) și mai multe comprimate de ecstasy (drog de mare risc).

Sursele BIHOREANULUI spun că tânărul a procurat drogurile în timp ce se afla la festivalul Untold, în Cluj Napoca. 

De asemenea, anchetatorii au ridicat din locuinţa lui Lazar un cântar electronic de precizie, o sumă de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

În aceeași zi, el a fost prezentat de anchetatori în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

"Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile", scrie în comunicatul DIICOT. 

Măsura mai poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea. 

Ancheta în caz a fost realizată de procurori cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Acţiunea de marţi a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Soluția viabilă...
..pe termen mediu și lung este închiderea tuturor localurilor din țară după ora 10 seara. Consumul și traficul se va reduce cu 90%.
Postat 16 August 2024, 00:47 de georgemarian
kp
iar pe langa subiiect?
Postat 15 August 2024, 19:12 de florea
Nu mai folosesc substanțe slabe...
Droguri serioase... Da au făcut bine că au mers pe urmă și au mers la distribuitor. Mă îndoiesc că le-a luat de la Untold. Dar nu o să-și dea în vileag "suplier"-ul. @modetator, vedeți că este o repetiție ca eroare pe la inceputul articolului.
Postat 15 August 2024, 08:31 de Vio_427
Bla
Capturi ca asta se întâmplă numai in preajma alegerilor, in rest treaba merge bine.
Postat 14 August 2024, 22:50 de Maikeltroll
România a făcut un pas uriaș în perioada când țara a fost condusă de PSD, apoi de PNL și acum de ambele partide.
Sub inteligentul management de țară a primului liberal de la Cotroceni, secondat de un mic comerciant și de un ostaș ratat, România a trecut de la etapa de Stat Eșuat la cea de Stat Narco. Bravo, javrelor de la PSD și PNL ... ați înfrânt tot ce se mai putea.
Postat 14 August 2024, 21:07 de KP
sau ce se intampla
cand uiti ,sau nu vrei sa iti platesti "taxele"
Postat 14 August 2024, 18:13 de florea
asta o fi fost ceva neplatitor de "taxe"?
oare motivul ptr "salontanii"din precedentuul articol care s-au luat in gura cu ORGANU asta o fi fost? 440g 2MMC impartita la 30 de insi vine 14 grame pe cap
Postat 14 August 2024, 18:10 de florea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON