URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2024, 13:24

Campionatul Naţional de Alergare Montană Master de la Stâna de Vale şi-a desemnat laureaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lumea bună a alergătorilor montani din ţara noastră s-a reunit în perioada 6-7 iulie la Stâna de Vale, în judeţul Bihor, aici unde, în premieră, a avut loc Campionatul Național de Alergare Montană Master.

Organizat de Federația Română de Atletism, prin Comisia Atleților Master, Primăria Comunei Budureasa, Asociația Club Atletic Beiuș (preşedinte Marcel-Florin Laza) și Asociația Progress Oradea (preşedinte Karmen Chimerel), competiţia a reunit cei mai buni alergători din ţară la probele de master, mulţi dintre ei multipli medaliaţi la concursuri internaţionale, şi chiar campioni mondiali şi europeni, cum este cazul Nicoletei Sasu (campioană mondială la alergare montană în Austria), Vasile Hârjoc (campion mondial la alergare montană pe distanţă lungă), Petre Dragomir (vicecampion european şi mondial în acest an în Portugalia), dar şi componenţii echipei de M50 (între care şi Marcel Laza), care a devenit campioană mondială la cros în Finlanda.

Atraşi de zona pitorească

Timpul excelent, zona cu priveliştile ei sau calitatea aerului au făcut şi alţi concurenţi să vină şi să se alăture participanţilor, chiar dacă aceştia au luat startul în afara Campionatului Naţional. De altfel, organizatorii au oferit premii şi amatorilor.

În total, peste 100 de competitori din toată ţara au participat la cele două curse, cea scurtă de 11,5 km, respectiv cea lungă, de 33 km.

La final, primii sportivi de la fiecare categorie de vârstă au fost premiaţi, iar cei mai buni au primit titlul şi tricoul de campioni naţionali. Între aceştia s-au numărat şi câţiva bihoreni.

Laureaţii

În proba de 11 km femei au devenit campioane naţionale: Anca-Maria Iuga (ACS 3 Sport Oradea) - la categoria de vârstă 35-39 de ani, Maria Rus (CS Atletic Beiuș) - 40-44 ani, Maria-Gabriela Herman (ACS Atletic Star Mediaș) - 45-49 ani; Crenguța-Mihaela Badea (CS Locomotiva București) - 50-54 ani, Georgeta Manolache (ACS Sorii Junior’s Lupeni) - 55-59 ani și Ileana Bereș (CS Universitar Oradea) – 60-64 ani.

La masculin, 11 km, au terminat pe primul loc: Marius-Adrian Fora (ACS XTerra Sport Oradea) - la categoria 35-39 de ani, Teodor Țintaș (CS Unirea Alba Iulia) - 40-44 ani; Aurelian-Grigore Zăgrean (CS Mica Romă Blaj) - 45-49 ani, Cristian Stancu (CS Locomotiva București) - 50-54 ani, Ion Candrea (CSM Suceava) - 55-59 ani, Tudor-Octavian Ilea (ACS XTerra Sport Oradea) - 60-64 ani, Dumitru Iftime (ACS Ultra Run Constanța) - 65-69 ani, Gheorghe Nica (CS Atletic Beiuș) - 70-74 ani și Ilie Cioca-Parasca (CSM Unirea Alba Iulia) - 75 ani.

La cursa de 33 km nu s-au încumetat să participe foarte mulţi, la start fiind prezenţi doar 29 de concurenţi. A fost o cursă de anduranţă şi doar cei bine pregătiţi au putut participa.

La final, alergătorii situaţi pe primul loc şi campioni naţionali au fost: Alina -Maria Preda (CSM Caransebeș) - la categoria 35-39 de ani, Erzsebet-Katalin Hodas (ACS XTerra Sport Oradea) - la 45-49 ani, Victoria Mureșan (CSM Zalău) - 55-59 ani și Eva Corpas (ATIA) - la 60-64 ani, la feminin, respectiv Alin-Stelian Danciu (CSM Cluj-Napoca) - la categoria 35-39 de ani, Ioan-Levente Polgar (CSM Unirea Alba Iulia) - 40-44 ani, Ștefan-Nicu Macarie (CSM Ceahlăul Piatra Neamț) - 45-49 ani, Istvan Szokolszky (ACS XTerra Sport Oradea) - 50-54 ani, Petre Dragomir (CSM Craiova) - la 55-59 ani, Ioan Stir (ACS Sportul Feroviar) - la categoria 60-64 ani și Vasile Hârjoc (CSO Cugir) - la 70-74 ani.

Premii și pentru organizatori

Marcel Laza, cel care a adus competiţia în judeţul Bihor şi care a fost sufletul evenimentului, nu a luat startul de această dată la întreceri, fiind ocupat mai mult cu organizarea, alături de Karmen Chimerel (preşedintele Progress Oradea şi vicepreşedintele AJA Bihor).

La final, organizatorii au acordat distincţii şi celor care şi-au adus contribuţia la buna reuşită a competiţiei, un eveniment care chiar a fost gustat din plin de cei prezenţi, întrucât voia bună a fost la ea acasă pe platoul din fața Hotelului „Iadolina”, locul de start și de finish.

Pentru că a fost o reuşită, reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism, Gabriel Brănişteanu şi Valeriu Rosetnic, împreună cu primarul şi viceprimarul comunei Budureasa, Adrian Magda, și, respectiv, Ionuţ Laza, dar şi cei care s-au ocupat de organizare, Marcel Laza şi Karmen Chimerel, au convenit că anul viitor Campionatul Naţional de Alergare Montană Master se va desfăşura tot la Stâna de Vale. Mai mult, toţi aceştia au declarat că în câţiva ani îşi doresc să aducă aici şi Campionatul Mondial sau, dacă nu, cel puţin pe cel European de Alergare Montană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON