URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Martie 2024, 12:51

Cale întoarsă: 190 de vehicule cu haine, anvelope şi mobilier second-hand, oprite la Borş II de Protecţia Consumatorilor, în 2023

Cale întoarsă: 190 de vehicule cu haine, anvelope şi mobilier second-hand, oprite la Borş II de Protecţia Consumatorilor, în 2023 (Imagine din arhivă, sursa: Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

190 de vehicule pline cu haine, anvelope ori mobilier second-hand, care ar fi urmat să intre în țară prin Borș II și să ajungă la firme ori asociaţii din România, inclusiv din Oradea, nu au fost lăsate să intre pe teritoriul ţării în urma controalelor făcute în 2023 de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor la punctul de trecere a frontierei. Comisarii au găsit obiecte murdare, rupte ori chiar cu viermi.

Datele au fost făcute publice, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de şeful CJPC Bihor, comisarul-şef adjunct Giani Bura, care a prezentat bilanţul pentru anul precedent.

Acesta a declarat că, de anul trecut, comisarii CJPC Bihor au o nouă activitate, în urma semnării unui protocol de colaborare cu Poliţia de Frontieră şi Garda de Mediu. „Toate comisariatele care se află în judeţele de graniţă au primit sarcina de a verifica vehiculele care transportă materiale textile, anvelope, mobilier second-hand, la solicitarea celor două instituţii. Noi ne deplasăm la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II atunci când suntem chemaţi", a explicat şeful CJPC Bihor.

Comisarii verifică dacă şoferii vehiculelor au actele care atestă că obiectele second-hand au fost curăţate şi dezinfectate şi apoi verifică și încărcătura.

În 2023, aceştia au efectuat 213 acţiuni de control la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, iar în 190 de cazuri vehiculele nu au fost lăsate să intre în ţară.

"În unele cazuri, din rândul transporturilor care au fost lăsate să intre în ţară, am constatat prin verificarea unor obiecte prin sondaj că nu există probleme. Totuşi, am aplicat sigilii ale CJPC Bihor pentru ca atunci când ajung în judeţele de destinaţie să fie controlate amănunţit de colegii noştri", a mai explicat acesta.

În timpul unor controale, comisarii au descoperit nereguli grave. De pildă, în 14 decembrie 2023, aceştia au găsit într-un camion o mulţime de haine murdare, încălţăminte pătate şi pături cu viermi. Acestea erau destinate unor ONG-uri din ţară, printre care s-a numărat şi Asociaţia Filantropia din Oradea. "În vehicule majoritatea produselor erau trimise cu titlu de donaţie din străinătate. Pentru persoanele care au nevoie de ajutor cred că ar fi fost neplăcut să primească aşa ceva", a mai spus comisarul-şef ajunct.

Valoarea totală a bunurilor care nu au fost lăsate să intre în ţară a fost de circa 6 milioane de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON