URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Martie 2022, 15:20

Bihor pentru Ucraina: În Oradea s-a deschis un centru unde oricine poate duce donaţii pentru ucraineni (FOTO / VIDEO)

Zeci de asociații și firme din Bihor și-au unit eforturile pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni care ajung în România, dar și pe cei care se află în țara măcinată de război.

Voluntari în ajutor

Primăria Oradea a pus la dispoziție un spațiu pe care voluntarii din societatea civilă l-au transformat în depozit. Începând de duminică, bihorenii pot duce aici ajutoare, de la alimente neperisabile, la scutece, produse de igienă sau haine. Lista completă a produselor care sunt necesare se găsește pe site-ul campaniei umanitare, www.bihorpentruucraina.ro.

„O parte din ele vor fi trimise în Ucraina, iar o altă parte le vom oferi cetățenilor care sunt în tranzit prin Oradea sau care decid să rămână în Oradea”, a declarat, duminică, pentru BIHOREANUL, Claudia Abrudan, directoarea executivă a Fundației Comunitare Oradea.

Depozitul se află în Oradea, pe strada Evreilor Deportați (fostă Sucevei), nr. 32-34, vizavi de magazinul Karaviem, și este deschis sâmbăta și duminica între orele 12 și 18, iar de luni până vineri între orele 17 și 20. „Lucrăm doar cu voluntari și trebuie să ținem cont de programul lor”, a explicat Abrudan.

Primăria va cumpăra medicamente

Numeroși orădeni au dus deja alimente și haine. Toate donațiile sunt înregistrare și sortate, astfel încât să existe o centralizare clară a lucrurilor care au fost oferite și a celor care mai sunt necesare.

„Am adus haine pentru fetițe. Ne-a sensibilizat foarte mult situația dificilă prin care trec ei acum și cât putem, încercăm să fim alături de ei. O să mai venim și vor veni și cunoștințe de-ale noastre”, a declarat o femeie care, duminică la prânz, a adus, alături de soțul ei, doi saci mari cu haine.

Alți orădeni au venit cu conserve, scutece, alimente de bază, precum pungi cu orez, făină, ulei, sau saci de dormit.

„Dorim să mulțumim societății civile pentru mobilizarea exemplară de care dă dovadă”, a spus Anca Deac, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea. Totodată, ea a precizat că municipalitatea are de gând să cumpere medicamente, pansamente și alte obiecte sanitare necesare spitalelor din Ucraina.

Call-center cu sprijin

Pe de altă parte, pe site-ul campaniei, bihorenii pot face și donații în bani. Până duminică la ora 14, un număr de 143 de persoane și 12 companii au donat o sumă totală de 215.917 lei.

De asemenea, cei care doresc să fie voluntari în această campanie umanitară, se pot înscrie, tot prin intermediul acestui portal.

În curând, va fi funcțional și un număr de call center, +40-359-456.123, unde vor putea suna bihorenii dornici să ajute, ucraineni în căutare de ajutor sau cetățeni care au găzduit refugiați și au nevoie de un sprijin. La acest număr de telefon, vor putea fi găsiți și interpreți de ucraineană și rusă și traducători autorizați pentru documente.

Vezi mai jos imagini din centrul deschis duminică:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON