URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2024, 20:42

Bazinul Olimpic din Oradea va fi închis pentru lucrări de mentenanță 

Bazinul Olimpic din Oradea va fi închis pentru lucrări de mentenanță  fotografie de arhivă (sursa: Facebook / Florin Birta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul CSM Oradea a anunțat că Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu va fi închis începând din 17 august pentru desfășurarea unor lucrări.

Contactat de BIHOREANUL, Lucian Popa, directorul Direcției de Patrimoniu Imobiliar Oradea, a detaliat că nu este vorba despre reparații, ci despre lucrări de mentenanță care se impun de regulă o dată pe an pentru păstrarea garanției, dar și pentru golirea bazinului și schimbarea completă a apei. 

„Pentru menținerea garanțiilor, o dată pe an trebuie să se facă mentenanța. Se ocupă cele două firme care au făcut lucrările de reabilitare. Bazinul va fi închis timp de aproximativ două săptămâni, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind estimat pentru 31 august”, a precizat Lucian Popa, adăugând în discuția cu reporterul că aceste operațiuni nu presupun vreo investiție din partea municipalității.

Printre altele vor fi lucrări de mentenanță la cuva bazinului și la instalațiile ce deservesc complexul sportiv. „Conform normativelor DSP, va fi și înlocuită complet apa din bazin”, a mai precizat șeful DPI din cadrul Primăriei Oradea. 

Potrivit anunțului de pe site-ul CSM Oradea, club care administrează bazinul olimpic, „începând cu data de 17.08.2024 (sâmbătă), activitatea din bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea se va muta în totalitate în bazinul exterior, aflat chiar în vecinătatea primului. Posesorii de abonamente pot utiliza bazinul olimpic exterior în aceleași condiții”. 

Aceștia vor avea acces la bazinul olimpic exterior (din incinta aquparkului) de luni până vineri între orele 6-10, 12.30-15, 21-23, în zilele de sâmbătă în intervalele 7-10 și 12.30-18, precum și duminică, în intervalul 8-18. 

„Orele rezervate exclusiv publicului se modifică doar în cazul unor competiții sau evenimente sportive”, mai precizează reprezentanții CSM. 

În afara intervalelor menționate, bazinul în aer liber este folosit pentru pregătirea echipelor de polo. 

Cu doi ani în urmă, pe 16 august 2022, bazinul olimpic și-a redeschis porțile după un proces anevoios de renovare, care a durat doi ani și trei luni. Lucrările în valoare totală de 16,6 milioane de lei fără TVA au fost realizate de SC Sport Play Sistems SRL și SC MBS Group SRL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
sanduivanov aka vasi13
E mentenanța bai nebunule.
Postat 09 August 2024, 15:38 de Sandu2100
@sanduivanov
Da, si e corect. Multe bazine olimpice se opresc 2 saptamani pt mentenanta, si 'deep cleaning'. De regula e programat in decembrie dar poate au socotit ca in perioada asta sunt mai putini clienti ca pleaca in vacanta.
Postat 09 August 2024, 13:01 de nihil
Iar?
Nici nu trecut 1 an e la renivare, acum iar?!!
Postat 09 August 2024, 09:50 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON