URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 13 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Mai 2024, 09:41

Băgați în ședință: Noua conducere a SC Turism Felix a început... să facă valuri

Băgați în ședință: Noua conducere a SC Turism Felix a început... să facă valuri foto: trendshrb.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Florian Serac a părăsit SC Turism Felix după 20 de ani în care a condus cel mai mare operator de turism din stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai. Serac și-a încheiat mandatul începând cu data de 1 mai, dar a rămas la post până după minivacanța de Paști.

De la începutul săptămânii trecute conducerea societății a fost preluată de fostul secretar de stat Răzvan Pârjol, specializat în turism în Elveția, secondat de Adriana Chefneux, cu o experiență de două decenii în industria croazierelor.

Noua conducere, care a avut o perioadă de acomodare de aproape o jumătate de an, a ținut săptămâna trecută, marți, o ședință cu toți directorii de hoteluri din stațiune, și nu doar pentru a se prezenta.

Șefii de hoteluri au fost chemați să explice motivele pentru care gradul de ocupare a unităților de cazare ale SCT Felix din timpul sărbătorilor de Paște, deși mai mare decât în alți ani, a fost mai mic decât cel obținut de alți operatori de turism din stațiune care au funcționat cu „casa închisă”.

Și mai ales, ce măsuri trebuie luate pentru ca acest lucru să nu se mai repete. Că tot este vremea schimbărilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Fost angajat. Actual pensionar
Domnule director cum să meargă sct când conduceți hotelurile cu persoane fără studii superioare. Irina, 7 clase din picolo.. Bungau asemenea. La bazele de tratament aveți un singur conducător bază tratament cu studii superioare (Poenita). Cum să conduci hotelurile cu ospătari.
Postat 18 Mai 2024, 12:58 de geta74
Felix
Nihil, daca citesti bine articolul nu s-a pus problema ca statiunea e ocupata sau nu, ci "astia" au pus problema ca de Past ceilalti operatori privati au avut mai multi clienti decat ditamai operatorul SC Turism Felix. Adica managerii SC T Felix ori sunt incompententi ori au lucrat la negru.
Postat 16 Mai 2024, 17:51 de Ygrec
Meh.
Felix e statiune deschisa tot anul(desi e ocupat doar iulie si august) si astia isi pun problema ca nu e ocupat de pasti.
Postat 16 Mai 2024, 17:18 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON