Dacă aveţi contract de salubritate cu noi, trebuie să ştiţi cum puteţi micşora la minim factura pe care o primiţi lună de lună. Reţeta este una simplă, dar, cu toate acestea, de multe ori neglijată: colectarea separată pe fracţii, reducerea cantităţii de rezidual. Toate acestea concură la reducerea facturii dvs.
Un operator economic din Marghita încheie cu noi un contract standard, în valoare de 53 de lei pe lună plus TVA, în care este inclusă o ridicare de 0,04 metri cubi deşeu rezidual şi ridicări nelimitate de deşeu reciclabil (plastic/metal, sticlă, hârtie/carton). Cu o condiţie: deşeurile reciclabile să fie selectate! Dacă la ridicarea de către angajaţii AVE Bihor acestea vor fi amestecate, ele nu vor fi considerate deşeuri reciclabile, ci menajere! Şi taxate conform contractului: 100 de lei plus TVA per metru cub.
Operatorii economici din Marghita se plâng de facturile mari
Să vedem un caz concret. Un operator economic s-a trezit cu o factură de 500 de lei pe o anumită lună, în urma mai multor ridicări ale containerului de 1,1 metri cubi pentru plastice. Motivul: angajaţii noştri au găsit deşeuri amestecate. Ele au devenit automat deşeuri reziduale şi în loc să fie ridicate gratuit, au fost taxate la preţul menţionat mai sus. Administratorul societăţii a înţeles până la urmă de unde vine diferenţa de la 53 la 500 de lei pe lună şi s-a angajat să selecteze corect de acum înainte.
"Sper că oamenii vor conştientiza importanţa selectării deşeurilor. Noi avem camere pe maşini şi vedem ce cade în cupă. Dacă nu este selectat, şoferul face un bon de transport şi se calculează ca rezidual", spune Marius Papp, şef serviciu transport AVE Bihor.
Atenţie mare la ce puneţi în pubele!
Cauzele pot fi multiple şi ţin de comoditatea angajaţilor, care nu se mai obosesc să facă selectarea corectă a deşeurilor. Dar neplăcerea de a selecta corect este infinit mai mică decât o factură prea mare la final de lună.
"Recomandăm magazinelor să aibă saci coloraţi, pe culori, pentru deşeurile reciclabile. Sau măcar să fie transparenţi, pentru a putea fi identificate deşeurile. Asta în cazul în care agentul economic nu are loc pentru pubelele pentru deşeul reciclabil pe care noi le punem la dispoziţia clienţilor noştri în mod gratuit", a precizat Marius Papp, şef serviciu transport AVE Bihor.
AVE Bihor
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.