URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Decembrie 2024, 09:55

Reabilitare „naturistă”: Prin grija celor de la Cultură și Mediu, Parcul Petöfi a devenit spaima mămicilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reabilitarea Parcului Petöfi Sándor, lucrare de circa 7 milioane lei cofinanţată din fonduri europene, este finalizată şi urmează să fie recepţionată. Orădenii ieşiţi recent cu copiii în parc au rămas şocaţi să vadă cum a ieşit.

La insistenţele Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, care au avizat proiectul astfel încât parcul să aibă un aspect cât mai natural, muncitorii au acoperit cu pietriş o parte din alei, spre disperarea mamelor care fie împing cărucioare cu copii, fie poartă pantofi cu toc.

Mai mult, principalul loc de joacă, cu tobogane, turnuleţe din lemn şi trasee suspendate, e înconjurat de noroi, căci "Cultura" şi "Mediul" au aprobat montarea stratului de tartan strict sub locul de joacă, refuzând amenajarea unor alei care să ducă spre acesta, pe motiv că locul ar trebui înconjurat cu gazon.

Cum, în sezonul ploios gazonul e de fapt un loc cu noroi, mamele care îşi lasă copiii la joacă sunt verzi de supărare. De-a dreptul natural...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Iarba se va rezolva...
Problema cu noroiul se va rezolva usor dupa ce o sa planteze iarba, mai mult buruieni o sa fie oricum ca nu va fi intretinut (la fel ca peste tot in oras), dar macar nu va fi noroi... Dar aleile acoperite cu pietris, prostie mare, mai ales ca in scurt timp o sa arate a zone de off-road... In proiect parca erau si niste aparate pt antrenamente etc? Nici alea nu au fost facute banuiesc...
Postat 15 Decembrie 2024, 11:29 de cristianteofil
RE: Valoarea lucrărilor de amenajare la Petofi ...
Omule, cu toată admirația pentru insistența ta critică, de această dată trebuie să îți faci o mea culpa și să admiți că răspândești idei pur și simplu greșite: gardul era în jurul parcului Bălcescu, nu Petofi. În altă ordine de idei, asta nu înseamnă că e scuzabilă „reabilitarea” parcului Petofi. Sunt convins că autorul știrii a primit „pe surse” informația despre intervenția forțată a celor de la Cultură și de la Mediu, iar acest lucru ne face să ne întrebăm de ce trebuie Primăria să apeleze la astfel de manevre dubioase. De ce nu a anunțat niciun oficial din Primărie publicului acest lucru? De ce e nevoie să se disculpe prin „șopârle la gazetă”? Asta vrea să însemne că ei își neagă responsabilitatea și arată cu degetul spre alții? Va fi această scuză pentru toate reabilitările de parcuri prevăzute în anul care urmează? Și tot asta înseamnă că se vrea să se ignore întârzierea absolut uriașă a finalizării față de termenul anunțat și asumat anterior de către Primărie?
Postat 15 Decembrie 2024, 11:05 de Doctor_Acula
Petofi
Probabil ca e un parc gândit pt tați.
Postat 15 Decembrie 2024, 10:59 de Simonette
Valoarea lucrărilor de amenajare la Petofi ...
... nu face cât a costat împrejmuirea ornamentală din fier forjat, pe care a avut-o acest parc înainte de distrugerea lui. Unde este kilometrul de gard pe care l-au furat liberalii, odată cu această penibilă lucrare, hidoasă și făcută la plezneală atâta amar de veme? Iar și-au bătut joc birtinezii de orașul nostru, profitând de faptul că mai sunt mulți votanți orădeni, care pun botul la orice tâmpenie aducătoare de parandărăt, pe care o gestionează tribul Bolojan&Birta.
Postat 15 Decembrie 2024, 10:34 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON