URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Noiembrie 2023, 09:21

AVE Bihor continuă activitățile de conștientizare în rândul copiilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă de specialiști în colectare separată a AVE Bihor a fost prezentă în urmă cu două săptămâni în Reghin, pentru o serie de lecții deschise pe teme eco în școlile și grădinițele din localitate. Au fost cinci zile de experiențe minunate, în care ne-am făcut prieteni și am sădit în sufletele și mințile copiilor importanța colectării separate pentru un viitor ecologic și sustenabil, așa cum ni-l dorim cu toții.

Modelul din Bihor, exportat în Reghin 

Așa cum anunțam deja într-un articol anterior, AVE Bihor a preluat activitatea de salubrizare a orașului Reghin din județul Mureș, urmând exemplul de bune practici din Bihor, unde gestionăm deșeurile produse de aproape 200.000 de locuitori. Cum însă orice început are dificultățile sale și pentru că locuitorii din Reghin se lovesc pentru prima dată de colectarea separată în 4 sau 5 fracții, activitățile de conștientizare sunt vitale pentru reușita proiectului.

Activități de conștientizare în școli și grădinițe

Echipa AVE Bihor a plecat de la sediul ECO Bihor într-o furgonetă în care am înghesuit sute de recipiente bio de 10 l pentru stația din Reghin. Prima zi de conștientizare ne-a adus la o școală de dans sportiv, unde am fost întâmpinați cu multă căldură. Am fost impresionați să vedem nivelul de implicare a profesorilor, dar și seriozitatea și disciplina din rândul elevilor!

Aceeași atmosferă am găsit-o în multe dintre școlile și grădinițele vizitate în cele cinci zile, ceea ce ne-a ridicat moralul și ne-a dat încredere că proiectul nostru va reuși și în Reghin!

După orele petrecute în școală, am trecut la verificarea incintelor pentru depozitarea deșeurilor din curțile blocurilor, am interacționat cu locatarii și am verificat, uneori, felul în care aceștia separă deșeurile. Mulți erau responsabili și corecți în acest demers, în special persoanele în vârstă, dar au fost și situații în care clienții au avut nevoie de puțină îndrumare din partea noastră. Mai e de lucru, dar pentru asta suntem aici!

Ne-am întors acasă după o săptămână plină de peripeții, experiențe frumoase și multe prietenii legate. Și cu convingerea că schimbarea începe cu noi... în Bihor și la Reghin!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Trebuie conștientizați de mici ...
... ca să se dedice activităților de susținere a profitului firmelor de profil.
Postat 20 Noiembrie 2023, 12:44 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON