URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2024, 16:01

Artistul orădean Ovi D. Pop, premiat la un carnaval de fotografie din China (FOTO)

Artistul orădean Ovi D. Pop, premiat la un carnaval de fotografie din China (FOTO) Fotograful orădean, pe prima pagină a unui ziar local din orașul chinez în care a expus
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Artistul orădean Ovi D. Pop s-a numărat printre fotografii premiați la Carnavalul Global Photo Union din China, un festival organizat de a treia cea mai importantă organizație mondială de fotografie din lume, ocazie cu care a și fost invitat să participe la deschiderea acestui eveniment.

Global Photo Union a co-organizat evenimentul alături de cel mai mare și mai de succes club foto din China, Shangtuf, condus de artista Guo Jing, și l-a găzduit la Muzeul de Artă Contemporană Taizhou (oraș aflat la 300 km de Shanghai).

La deschidere, Carnavalul a reunit peste 300 de oameni din țara asiatică, dar și din afara ei. Pe lângă orădeanul Ovi D. Pop, singurul român invitat, au mai participat fotografi din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și Irlanda.

Global Photo Union a vernisat fotografiile câștigătoare ale festivalului. Orădeanul a ajuns pe simeze cu o imagine surprinsă din dronă (foto sus), cu o mașină roșie pe un drum aflat între două culturi de rapiță și cu modelul Mariana Kofler în prim-plan, împrăștiind baloane albastre în timp ce stă întinsă pe autoturism. În a doua zi a evenimentului, fotografii au ținut câte o prezentare, orădeanul referindu-se, în cuvântarea lui intitulată „Flying art” (Artă din aer), la imaginile surprinse cu drona.

De asemenea, invitații gazdelor din China au mai luat parte la deschiderea unui festival de arte, unde din nou Ovi D. Pop a urcat pe scenă, vorbindu-le în engleză celor prezenți despre activitatea lui.

„Precum se știe, chinezii sunt foarte ospitalieri. Au urmat patru zile de deplasări fotografice, printre care strada veche din Chang'an, unde ne-au asteptat modele cu haine tradiționale, Parcul Național Shangxianju, cu spectaculoase poduri peste văi cu adâncimi și de 300 m, și vizita la sediul clubului Shangtuf”, a relatat Ovi D. Pop.

Membrii clubului Shangtuf au expus, în primăvara acestui an, la Filarmonica de Stat și la Galeria Ovi D. Pop din ERA Shopping Park.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON