URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 19:32

„Armonii și dramatism”, în noul concert al Filarmonicii Oradea

„Armonii și dramatism”, în noul concert al Filarmonicii Oradea Foto: Facebook / Filarmonica Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„Armonii și dramatism de la Wagner la Shostakovich” este noul concert al Filarmonicii Oradea, la care sunt invitați iubitorii de muzică cultă joi, de la ora 19.

Dirijorul Vlad Vizireanu va conduce Orchestra orădeană, iar solist va fi flautistul Cătălin Oprițoiu.

Programul serii cuprinde lucrări de Richard Wagner - uvertura „Maeștrii cântăreți din Nürnberg”, Johann Sebastian Bach - Suita în Si minor, François Borne - Fantezia „Carmen” pentru flaut și orchestră și Dmitri Shostakovich - Simfonia a 10-a.

„Armonia reprezintă un element primordial în muzică, iar rolul ei este unul esențial în orice tip de lucrare, pe lângă tehnica componistică și cea de interpretare, căci aceasta creează emoții și impresionează cel mai profund. În general, emoția dramatică este cea care rămâne întipărită în suflet. Cele patru lucrări care alcătuiesc programul se întrec în armonii strălucitoare și în niveluri de dramatism dintre cele mai înalte”, a transmis Sergiu Suci, comunicatorul Filarmonicii Oradea.

Dirijorul Vlad Vizireanu a condus mai multe orchestre simfonice din întreaga lume, cum ar fi London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Daneză, Orchestra di Milano La Verdi, Orchestra della Magna Grecia, Opera de Stat din Varna, Orchestra Simfonică Budapesta și Filarmonica Brașov.

De asemenea, a mai fost dirijor asistent al orchestrelor simfonice din Los Angeles, San Diego, Napoli și Sarasota. Colaborările sale continuă și cu orchestrele din Lille, Iași, Sibiu, Ploiești și Târgu-Mureș.

Cătălin Oprițoiu și-a început educația muzicală și lecțiile de flaut la vârsta de șase ani, a fost elev al Liceului de Muzică Dinu Lipatti, a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. În calitate de solist a concertat pe parcursul carierei sale în Elveția, Spania, Germania, Franța, Italia sau Austria. Cătălin Opriţoiu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică şi fondator și solist al Orchestrei Simfonice București.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea, la prețuri între 15 și 50 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7413 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON