URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Octombrie 2023, 17:50

Aquapark-ul Nymphaea va avea un bazin de înot pe structură uşoară

Aquapark-ul Nymphaea va avea un bazin de înot pe structură uşoară Viitorul bazin de înot va fi amplasat între petalele corpului central al Aquapark-ului Nymphaea

Aquapark-ul Nymphaea va avea un bazin de înot pe structură uşoară, în valoare de circa 5,1 milioane lei. Construcția, cu termen de execuție de șase luni, va fi făcută din panouri prefabricate din oțel inoxidabil.

Din oţel inoxidabil

Consiliul Local Oradea a aprobat joi, cu 22 de voturi "pentru" şi o singură abţinere, indicatorii tehnico-economici ai viitorului bazin de înot al parcului acvatic. Investiţia ar urma să fie suportată din bugetul Administraţiei Domeniului Public, care administrează aquapark-ul Nymphaea.

Construcţia urmează să fie amplasată între petalele clădirii centrale a aquapark-ului (C1) și ar urma să fie scoasă la licitaţie încă din acest an.

Spre deosebire de celelalte bazine din complexul acvatic, construite din beton armat, de această dată ADP a preferat o construcţie uşoară. Potrivit raportului de specialitate al Hotărârii de Consiliu Local, viitorul bazin va fi construit din elemente prefabricate din panouri de oţel inoxidabil pe bază de crom, îmbinate cu şuruburi.

 "Oţelul inoxidabil este protejat pe faţa interioară a bazinului cu un PVC dur, iar pe partea exterioară cu un film transparent care îl protejează de cele mai agresive condiţii de sol", se arată în document.

Podeaua bazinului va fi hidroizolată cu o membrană, care îi va asigura impermeabilitatea.

Mai rapid de amplasat

ADP a preferat soluţia construcţiei pe structură uşoară pentru că permite instalarea bazinului cu precizie mare şi în timp scurt. "Aceste bazine sunt mai uşoare, au un ciclu de viaţă mai mare, cu costuri de întreţinere mici", se menţionează în raportul de specialitate.

Costurile mai ridicate de execuţie a bazinului vor fi compensate de timpul redus de execuţie şi durabilitatea în timp al acestuia.

Viitorul bazin de înot nu va mai avea dimensiuni olimpice, asemenea celui predat de ADP la Clubul Sportiv Municipal (50 x 25 metri), ci doar 20 x 10 metri şi o adâncime de 1,6 metri.

Alăturat bazinului va fi amenajată o cameră tehnică îngropată, cu toate utilajele şi echipamentele necesare pentru funcţionarea acestuia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Robert
Subscriu 100%! Nymphaea a facut profit doar pt ca are monopol in zona si pt ca este, poti spune inca nou si nu au inceput sa li se strice inca dotarile. N-o sa-i iert niciodata pe edili ca au desfiintat strandul vechi, cand aveau destul teren langa (teren care acuma zace nefolosit), sa faca Aquaparkul. Cine are bani doar de strand, merge la strand, cine are bani mai multi si isi permite, merge la aquapark. Trebuia lasata optiunea, dar nu, ca nu dadea bine ca strandul sa fie plin cu oradeni si aquaparkul plin cu turisti. Atunci se vedea puterea de cumparare a oradeanului de rand. Personal, nu am intrat nici macar in parcarea aquaparkului. Cand am treaba la bazinul olimpic, daca nu am loc de parcare spre Hilton, parchez langa parc spre linia ferata, sa nu ma contaminez cumva.
Postat 02 Octombrie 2023, 06:51 de Kid
5,1 mil lei
pt mizeria asta? Pai sunt peste 1 mil de euro pt "DECAT" 200 mp, adica peste 5000 de eur/mp. Bai! Voi ati innebunit? E mai scump bazinul pe mp decat o casa in Cluj sau Bucuresti! Daca achizitionezi o casa in Oradea de 200 de mp construiti nu utili, cu priveliste si teren aferent, platesti maxim 250.000-300.000 eur, in functie de finisaje si voi cereti 1.000.000 de eur pe o groapa in pamant? Am un amic ce si-a facut o piscina 4mx6m, adanca de 2 m, cu gresie, nu cu liner si a iesit cu tot cu instalatia de recirculare si filtrare in jur la 18.000 de eur, adica de vreo 7 ori mai ieftin pe mp decat voi.
Postat 02 Octombrie 2023, 06:38 de Kid
..........
Este pur și simplu revoltător cat de mult insista in prostie ADP ul.Andrica va da de pământ în curând cu tot ce înseamnă Nimphaea.Asta se întâmplă când un obiectiv turistic major îl dai unei instituții care nu se descurcă nici cu tunsul ierbii.Investie de *,bani aruncați pe geam.1,6 m :)))))))))))) îți ajunge apa până la buric.Idioti pane.Nu-i bai în curând va bate vântul de gol ce va fi.Il fac pe cel din Turda (și 50 % din clienții Niphaea sunt clujeni) îl fac pe cel din Salonta și nici dcu nu va mai veni să dea bani pe prostiile lui Andrica.
Postat 01 Octombrie 2023, 23:56 de Robert
Mihaita
Aia nu e ca la Dedeman, dar în capul tău asa e, și nimeni nu a zis ca Oradea sa aibă 100.000 de pasageri pe zi, e tot doar în cazul tău, și văd că te doare rău.
Postat 01 Octombrie 2023, 18:47 de Sandu2100
O porcarie ieftina
Va fi ca o piscina de curte, cele ce le gasim la Dedeman. O tiganie curata, ieftineala tipica primariei, ca si pietele volante, pe jso pe lavite, si tu primariei demolezi piete adevarate. Stai ca vine sandu cu avioanele si ne explica strategia de a avea 100mii pasageri pe zi
Postat 01 Octombrie 2023, 17:57 de Mihaita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON