URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Noiembrie 2022, 11:11

Acțiunile producătorului de anvelope Nokian Tyres au scăzut cu 12%, în ciuda anunțului privind investiția de la Oradea

Acțiunile producătorului de anvelope Nokian Tyres au scăzut cu 12%, în ciuda anunțului privind investiția de la Oradea foto: Reuters
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acțiunile producătorului finlandez de anvelope Nokian Tyres au crescut inițial după anunțul făcut marți, cu privire la investiția în fabrica de la Oradea, pentru ca ulterior să scadă treptat și să se stabilizeze la un preț de 10 euro pe unitate, cu 12% mai mic decât cel inițial.

„Destul de multă incertitudine”

Potrivit zf.ro, acțiunile firmei au scăzut după ce aceasta și-a făcut publice rezultatele din trimestrul al treilea și intenția de a investi la Oradea 650 milioane euro într-o fabrică de anvelope.

Nokian Tyres și-a vândut săptămâna trecută afacerile din Rusia producătorului local de petrol Tatneft PJSC pentru suma de 400 milioane euro.

La fel ca în cazul a peste 200 de companii occidentale, de la Coca-Cola și Hilton la Mars și Unilevel, decizia de a părăsi Rusia a fost luată pe fondul războiului din Ucraina.

În ceea ce privește rezultatele financiare, compania a anunțat un profit în scădere cu 54% în trimestrul al treilea din 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Suma de 40,7 milioane euro a depășit cu mult prognozele analiștilor, de 26,6 milioane euro, dar nu a reușit să liniștească temerile acționarilor.

„Există destul de multă incertitudine cu privire la profitabilitatea firmei, excluzând Rusia”, a declarat analistul Danske Bank, Panu Laitinmaki.

Concentrarea pe produsele de succes

În eforturile de repoziționare pe piață, Nokian Tyres plănuiește extinderea producției din Finlanda și SUA și externalizarea unor operațiuni în Asia, măsuri insuficiente pentru a acoperi capacitatea de producție pierdută în Rusia înaintea punerii în funcțiune a fabricii de la Oradea, preconizate pentru cea de-a doua jumătate a anului viitor.

„Ne vom concentra pe anumite categorii de produse și nu vom mai produce tot ceea ce a fost produs în Rusia”, a declarat pentru Reuters șeful operațiunilor de aprovizionare, Adrian Kaczmarczyk.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Nokian Tyres și-a anunțat marți intenția de a investi în Oradea 650 milioane euro într-o fabrică de anvelope nouă, ce va fi ridicată pe amplasamentul fostului CET II.

Construcția noii facilități de producție, care va duce la apariția a 500 de locuri de muncă, va începe în anul 2023. Primele anvelope Nokian vor fi produse la Oradea în cea de-a doua jumătate a anului viitor, iar producția comercială este prognozată să demareze la începutul anului 2025.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
KP aka mama Omida aka CrisDumi
Important e ca vin în România, și Rușii mor de foame
Postat 04 Noiembrie 2022, 21:29 de Sandu2100
Având în vedere că Statul Român se angajează să ofere un ajutor substanțial ...
... finlandezii au găsit soluția de a-și salva compania care urma să dea curând faliment. Contribuabilii români plătesc anticipat ceva ce nu e clar dacă va mai avea piață de desfacere. Geniul românesc nu are limite când e vorba de a-și da singur cu călcâiul în coițele ce atârnă până la glezne.
Postat 04 Noiembrie 2022, 19:27 de KP
Vom trai si vom vedea.
Sper ca se va realiza. Desi investitia e mare (probabil costul tehnologiei ecofriendly), desi numarul angajatilor nu e mare (probabil indirect vor fi mai multi), orasul are nevoie de imagine. Cel mai bun indicator de imagine sunt investitiile (serioase), nu topurile platite.
Postat 04 Noiembrie 2022, 12:22 de User anonimizat
Nu ma mir!
Cand au aflat cine-i jupan in Oradea/Bihor micii actionari au inceput sa vanda in draci.
Postat 04 Noiembrie 2022, 12:10 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON