Odată cu dezvoltarea actualului proiect al clubului FC Bihor Oradea, a apărut într-o formă organizată și o organizație a suporterilor clubului de fotbal. Asociația Fan Club Bihoru' a fost lansată oficial în această săptămână, iar președintele ei este Vlad Negrea, un tânăr de 35 de ani. Între membrii fondatori se află și jurnalistul Vlad Sturz, iar printre primele inițiative ale asociației a fost realizarea unui imn al FC Bihor.
Asociaţia s-a înființat cu scopul de a coagula într-o formă organizată susţinătorii echipei.
"După o pauză de câţiva ani, în care am fost trişti, pentru că nu mai aveam echipă, ne-am bucurat de hotărârea autorităţilor locale din 2021 de a readuce clubul pe scena fotbalistică", a spus Vlad Negrea (foto jos).
El a menţionat că iniţiativa unui astfel de concept a apărut în 2020, în perioada de pandemie, când FC Bihor nu mai exista ca şi club de seniori.
"Prin pagina Dor de FC Bihor am încercat să ţinem vie flacăra acestui club. Ne-am bucurat că din 2021 autorităţile au decis să aducă din nou clubul pe scena fotbalistică. După barajul cu Unirea Ungheni am decis să înfiinţăm asociaţia şi pe 30 mai am depus prima cerere de rezervare la Ministerul Justiţiei. Am avut de aşteptat, pentru că am trecut prin diferite proceduri, am prins şi vacanţa din justiţie. Nu ne-a ieşit din prima, căci unele denumiri erau ocupate din trecut, nefiind radiate, dar în cele din urmă am reuşit să punem bazele acestei asociaţii", a mai precizat Vlad Negrea, care va conduce asociaţia din calitatea de preşedinte.
El este membru fondator alături de Cristian Mut, desemnat vicepreşedinte, şi de Vlad Sturz, secretarul asociaţiei.
Rezervată tuturor suporterilor şi simpatizanţilor FC Bihor
Asociaţia Fan Club Bihoru' se adresează tuturor celor care simpatizează clubul.
"Noi ne adresăm tuturor celor care iubesc FC Bihor Oradea, care este clubul comunităţii, oamenilor care ţin cu Bihoru'. Familia FC Bihor e mare. Ne dorim ca asociaţie să fim un pilon important în proiectul care este FC Bihor astăzi şi care va fi în viitor, întrucât considerăm că suntem cunoscători ai comunităţii de suporteri. (...) Avem nevoie să cunoaştem în detaliu proiectul pe termen lung, pentru a putea creşte şi partea aceasta de suporteri, să ajutăm şi noi la strategiile de creştere pe termen scurt, dezvoltarea pe termen mediu, pentru ca în viitor, atât clubul cât şi asociaţia de suporteri să dăinuie, să nu se mai întâmple ce s-a petrecut în trecut", a precizat preşedintele AFCB.
Printre acţiunile pe care şi le propune Asociaţia Fan Club Bihoru' se numără: întâlniri cu foşti jucători ai clubului, vizionări de meciuri şi organizarea de turnee ale suporterilor.
Până la realizarea site-ului, aflat în construcţie, cei de la AFCB pot fi găsiţi pe pagina de Facebook Asociaţia Fan Club Bihoru' şi pe Instagram, ca Asociaţia FCB.
Asociaţia are mai multe categorii de membri: asociaţi, simpatizanţi, suporteri şi de onoare.
Cotizaţia lunară este de 19 lei, iar taxa de înscriere 72 de lei. Cele două sume nu au fost alese la întâmplare, ele semnificând anul 1972, de când a apărut pentru prima dată denumirea de FC Bihor.
Imnul FC Bihor
Pentru că în prezent suporterii nu au un imn al echipei, una din primele acţiuni care au fost iniţiate de AFCB a fost, împreună cu galeria, găsirea unui imn al FC Bihor.
Conform lui Vlad Negrea, au existat zece propuneri, iar în finală au rămas două.
Câştigătoarea, în urma a aproximativ 200 de voturi primite de la suporteri, a fost varianta lui Paul Iagher din Tinca: "Din vremi străvechi avem un nume" (video jos).
Imnul a fost prezentat presei în varianta originală, însă cel mai probabil va fi îmbunătăţit.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.