URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2023, 18:01

A fost finalizată parcarea ce a luat locul ruinelor de lângă parcul Brătianu din Oradea

A fost finalizată parcarea ce a luat locul ruinelor de lângă parcul Brătianu din Oradea Sursa foto: PMO
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 100 de locuri de parcare au fost amenajate în vecinătatea Parcului I.C. Brătianu din Oradea, pe locul unei construcții care zăcea în paragină, abandonată de la începutul anilor 2000.

Lucrările la parcare fac parte dintr-un proiect de regenerare urbană şi au fost demarate încă din toamna anului trecut, când Consiliul Local Oradea a aprobat coridorul de expropriere al investiţiei.

ruine parcul Bratianu Oradea

"După demolarea ruinelor, s-au realizat zidurile de sprijin către strada Olteniei, s-au făcut lucrările de canalizare pluvială, s-a asfaltat platforma necesară parcării, s-au amenajat scuarurile şi au fost marcate locurile de parcare", arată un comunicat al Primăriei Oradea.

Au fost amenajate 90 de locuri de parcare, din care 6 pentru persoanele cu dizabilităţi şi 6 locuri pentru microbuze. 

De asemenea, au fost montaţi 11 stâlpi cu becuri LED, care asigură iluminatul pentru întreaga parcare.

parcare lansa parcul Bratianu Oradea

"Cu siguranţă aceste locuri de parcare aduc plusvaloare zonei. Aici vor putea parca atât orădenii care vin din alte zone ale oraşului, fie cu copiii, fie să alerge pe pista de tartan din jurul Parcului Brătianu, dar şi turiştii care ajung la aquapark în perioada estivală", a declarat primarul Florin Birta, citat în comunicat.

Municipalitatea a precizat, însă fără a oferi un orizont de timp, că urmează să fie plantaţi un total de 25 de arbori în preajma parcării, dintre care 12 arţari, 9 arţari americani, 2 ulmi şi 2 glădiţe.

parcare lansa parcul Bratianu Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
sandu/drop
Sandu inca e nivel de calare pe porc, el locuieste undeva la tara in ceva catun, cu gandul la betoane
Postat 17 Iulie 2023, 19:59 de Petre93
sandu cel cu buda-n curte
Vrei sa iti scriu si numarul si culoarea, culoarea ce se mai vede de rugina
Postat 17 Iulie 2023, 16:57 de adi13
adi13-bolnăvel
Eu nu am Mondeo, și nu am am avut.
Postat 16 Iulie 2023, 14:22 de Sandu2100
Sandu cel cu buda in curte
Poti sa-ti duci cazanul de Mondeo sa il lasi acolo sa se descompuna.
Postat 16 Iulie 2023, 06:27 de adi13
facusese
bravo!
Postat 15 Iulie 2023, 11:25 de User anonimizat
Afară-i vopsit gardul ... înăuntru-i cu betoane.
Specialiștii primăriei (în betoane) au înlocuit ruinele cu una nouă. La totalul investiției, de peste 1.000.000 Euro, ar fi fost normal să fie o parcare supraetajată, nu un perete bun pentru "graffiti" doar.
Postat 15 Iulie 2023, 06:57 de KP
Apar ăștia rapid
:::::::::)))))))
Postat 14 Iulie 2023, 19:56 de Sandu2100
birtinezul & gasca au nu un dulap, au dulapuri de schelete!
Cand vor da socoteala, ca vor da, cu basculanta vor duce dosarele de la parchet la instante. Concret. Isi mai aminteste cineva ,,istoria" acelor ruine, cum s-au platit despagubiri cui nu merita? https://www.bihorel.ro/mai-usor-cu-despagubirile/
Postat 14 Iulie 2023, 19:52 de pinonel
Dar de surparea strazii Olteniei, nimic???
Dar ce bine au lucrat la refacerea parapetului. Nu stiu de ce parapetul vechi nu era bun, a stat zeci de ani in picioare. Si apoi au venit desteptii din primarie si au repetat faza cu Ciuperca si s-a surpat 100 de metrii din strada Olteniei cu totul. Spuneti si isprava asta de Dorel. Primaria nu invata din greseli, prefera sa le repete ca e mai bine pentru bugetul lucrarii devine profitabil
Postat 14 Iulie 2023, 19:23 de Petre93
in idea unui oras populat, dens, viu
e mai bine asa decat cu ruine. Eu as fi preferat totusi ca terenul sa fi fost utilat cu ceva cladire construita, si cu parcari la parter/subsol/etaj si cladire in rest, dar primaria nu e dezvoltator imobiliar, dezvoltatorii pare ca inca au alte gauri negre si pajisti disponibile in zona semicentrala pe care pot sa construiasca.
Postat 14 Iulie 2023, 19:09 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON