URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Februarie 2024, 14:31

11 dosare penale pentru infracţiuni rutiere, într-un singur weekend, în Bihor. Un tânăr circula "high" la volan prin Băile 1 Mai

11 dosare penale pentru infracţiuni rutiere, într-un singur weekend, în Bihor. Un tânăr circula 'high' la volan prin Băile 1 Mai foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

11 şoferi opriţi în trafic la sfârşitul săptămânii trecute pe şoselele din Bihor s-au ales cu dosare penale, între aceştia numărându-se şi un tânăr de 19 ani din comuna bihoreană Haieu. Acesta circula pe drumul comunal 59, în Băile 1 Mai, prin satul Haieu, şi a ieşit pozitiv la testul rapid antidrog. 

Tânărul, care conducea un Fiat, a fost oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă, de poliţiştii din staţiunea Băile Felix. "În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", se arată într-un comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Ca urmare, şoferul a fost condus la Serviciul judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe de sânge şi urină, "în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise", mai scrie în informare.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au întocmit 11 dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulației rutiere, în timpul acţiunilor desfăşurate pe şoselele din Bihor în care au fost implicaţi 384 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 113 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.183 de persoane, au fost efectuate 1.515 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, în urma cărora au fost aplicate 511 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 301.986 de lei. Dintre acestea, cele mai multe, în număr de 277, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 17 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 55 pentru lipsa centurii de siguranță, 17 sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționați 18 pietoni, 15 bicicliști, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, șase au fost pentru lipsa ITP, iar 42 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Poliţiştii bihoreni au reţinut 118 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON