URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2014, 16:05

Ziua Poliţiei de Frontieră, sărbătorită şi în Oradea cu avansări înainte de termen (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Împlinirea a 150 de ani de existenţă a Poliţiei de Frontieră a fost marcată, vineri, cu o zi mai târziu, la Oradea cu o şedinţă festivă la sediul Inspectoratului Teritorial condusă de adjuncţii şefului ITPF Oradea, Ovidiu Gherman şi Nicolae Iancu, respectiv de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Lazăr, având în vedere faptul că inspectorul-şef Marin Bondar era plecat din localitate în interes de serviciu.

Poliţiştii au avut ca invitaţi o delegaţie a poliţiei de frontieră din Ungaria, pe subprefectul Cristian Bitea şi pe Vasile Popa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În cadrul festivităţii, au fost avansaţi înainte de termen 27 de poliţişti de frontieră din care 7 ofiţeri şi 20 de agenţi, "care au avut rezultate meritorii în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficului ilicit cu produse cu tutun".

Dintre aceştia 12 poliţişti de frontieră au primit şi cadouri din partea conducerii I.T.P.F. Oradea, mai exact câte un ceas de mână. De asemenea, au mai fost avansaţi la termen 5 ofiţeri şi 107 agenţi.

La data de 24 iulie 1864, Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti "de dincoace şi dincolo de Milcov" şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. De aceea, ziua de 24 iulie a fost desemnată ziua Poliţiei de Frontieră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
flore
Se vede pe mana cui e frontiera si cine este avansat inainte de termen , vai.............................. Daca se ia istoricul se vede ca au fost multi ofiteri cu scoli si conduita , care au trebui sa plece ptr ca nu aveau loc de lingusitori si pilosi, si au ramas toti carer au carat.
Postat 28 Iulie 2014, 19:43 de florica
Baieti de baieti!
Toata conducerea e pe bune!baieti adevarati:))), au ajuns pe meritul lor!stie cineva altceva?:))
Postat 27 Iulie 2014, 14:54 de Baieti!
Un experiment simplu...
Ziariștii trebuiau sa facă un experiment simplu: sa ceara ultra premiaților agenți de politie sa scoată pachetele de țigări din buzunare, pasul doi sa vedem cate au timbru.
Postat 26 Iulie 2014, 22:55 de dorin
pe mana cui a ajuns inspectoratul...
gherman, iancu, patcas...toti trei fosti subofiteri, ajunsi ofiteri pe pile si numiti sefi pt singurele lor calitati: coloana de latex si limba de catifea.
Postat 26 Iulie 2014, 21:53 de garcea
cine?
... 27 de poliţişti de frontieră din care 7 ofiţeri şi 20 de agenţi, "care au avut rezultate meritorii în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficului ilicit cu produse cu tutun".
Postat 25 Iulie 2014, 17:03 de cine?
Patria et Honor
Patria et Honor!
Postat 25 Iulie 2014, 16:21 de Don Dani31
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON