URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 27 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2024, 20:06

Ziua Națiunilor Unite, marcată la Oradea printr-un eveniment dedicat refugiaților ucraineni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Filantropia din Oradea a găzduit miercuri un eveniment special dedicat refugiaţilor din Ucraina, pentru a marca Ziua Naţiunilor Unite, sărbătorită în fiecare an pe 24 octombrie. Activitatea, desfăşurată sub titlul "Construim Speranţă", a adus împreună, într-un cadru informal, refugiaţi ucraineni, autorităţi locale şi reprezentanţi ai societăţii civile din Oradea, cu scopul de a crea un spaţiu de dialog şi cooperare.

Organizată de echipa Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom), activitatea s-a ținut cu o zi mai devreme, adică miercuri, și a inclus ateliere de pictură şi modelaj în lut, consiliere juridică și chiar yoga.

De asemenea, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Bihor, ai Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, ai Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea (DASO) şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor (ISJ) s-au alăturat echipei AIDRom pentru a discuta despre importanţa solidarităţii şi a speranţei în contextul Zilei Naţiunilor Unite.

„Acest eveniment a transmis un mesaj de speranţă şi a fost şi un prilej de reconectare, de sprijin comunitar şi de împărtăşire a experienţelor. În contextul socio-politic actual avem nevoie de un angajament comun pentru a sprijini persoanele vulnerabile şi pe cei care fug din calea conflictelor, iar Ziua Naţiunilor Unite ne oferă ocazia de a reafirma aceste valori şi de a construi punţi reale între comunităţi, organizaţii şi autorităţi”, este citată într-un comunicat de presă transmis miercuri de către organizatori Adriana Popa, asistent social AIDRom.

La eveniment au mai luat cuvântul şi preotul Laurenţiu Lazăr, preşedintele Asociaţiei Filantropia Oradea şi al Fundaţiei de Scleroză Multiplă, Călinescu Daniela, consilier pentru afaceri europene din cadrul Prefecturii Bihor, şi Adina Ciucioiu, şefa serviciului de Programe Sociale al DASO. Toţi vorbitorii au accentuat importanţa cooperării între instituţiile locale şi internaţionale pentru a asigura protecţia şi integrarea eficientă a refugiaţilor în România.

Evenimentul face parte dintr-o iniţiativă mai amplă derulată de AIDRom, care oferă sprijin continuu refugiaţilor din Ucraina, prin activităţi desfăşurate la Centrul Multifuncţional AIDRom din Timişoara, la Asociaţia Filantropia Oradea şi la Direcţia de Asistenţă Socială Arad.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON