URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2020, 20:55

Ziua Morților a atras mai puțini orădeni la cimitir decât în orice alt an (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua Morţilor a atras duminică la Cimitirul Municipal, pentru a aprinde o lumânare la mormintele celor dragi, mai puţini orădeni decât în oricare alt an.

"Se tem de coronavirus"

Ca niciodată şoferii care au vrut să îşi lase maşina pe strada Universităţii până merg la mormintele celor dragi au putut găsi un loc fără mari bătăi de cap.

De fapt, deşi aglomerat, traficul auto în zonă a fost chiar mai aerisit decât într-o zi obişnuită în care studenţii merg la cursuri la facultăţile din campus.

Cu toate că au fost numeroși, orădenii care coborau din autobuze la capăt de linie au fost mult mai puţini decât în alţi ani.

Numărul redus de potenţiali clienţi a afectat direct încasările vânzătorilor de flori şi candele din staţia de autobuz şi de la principalele intrări în cimitir.

"Cred că n-am vândut nici jumătate din cât vindeam anul trecut. Vremea a fost bună, dar n-a venit lumea. Eu zic că se tem de coronavirus...", a spus o vânzătoare.

Mai puţini ca oricând...

Duminică seară, cimitirul municipal era departe de strălucirea din anii precedenţi.

"Sunt mai puţini oameni ca niciodată. Anul trecut în vremea asta nu aveai loc să calci pe trotuarul de la intrare, atâta lume era, iar în cimitir erau atâtea candele pe morminte că puteai să nici nu aprinzi iluminatul public. Acum nu-s nici jumătate", a spus unul dintre oamenii de ordine.

În mod paradoxal, principalul beneficiar al îngrijorării orădenilor faţă de o posibilă infectare cu noul coronavirus într-o posibilă aglomeraţie a fost Administraţia Domeniului Public, care are în grijă cimitirul municipal.

Potrivit portarilor, peste 200 de şoferi au preferat să plătească usturătoarea taxă de 50 de lei pentru a intra cu maşina în cimitir decât să umble pe jos printre trecători.

"N-am ce face! Mama e bătrână, prefer să dau 50 de lei şi să o duc cu maşina până la mormânt la tata să prindă o lumânare, să lase nişte flori şi să o pun iar în maşină decât să o chinui umblând pe jos sau să risc să se şi îmbolnăvească", a argumentat un şofer.

De altfel, spre deosebire de alţi ani, imediat după lăsarea întunericului, în jurul orei 18, numărul celor care plecau de la cimitir a început să îl depăşească pe cel al orădenilor care veneau. Umbre printre cruci...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON