URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Mai 2017, 23:34

Zilele Muzeului Ţării Crişurilor s-au încheiat cu "Anotimpurile" lui Vivaldi (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zilele Muzeului Ţării Crişurilor au ajuns, duminică, la final. Aproximativ 150 de persoane au luat parte la ultimul eveniment al festivalului, concertul "Anotimpurile" lui Vivaldi, interpretat de un grup de tineri care au umplut noul sediu şi parcul din jur cu muzică fină.

Revenirea la normalitate

"Trebuie să recunosc că a fost o bucurie să derulăm Zilele Muzeului Ţării Crişurilor în noua locaţie", a spus, în cuvântul de deschidere, directorul instituţiei, Aurel Chiriac. "Mulţumesc frumos în special colectivului, să ştiţi că dacă nu eram împreună, nu am fi ajuns la acest prim pas, la ceea ce am dat noi ca generic: revenirea spre normalitate", a spus el.

Între altele, managerul a afirmat că în perioada în care Muzeul a stat "închis" în Palatul baroc, instituţia a lucrat pentru desfăşurarea unor noi parteneriate, în special cu parteneri din străinătate, şi a privit optimist spre viitor, spunând că mutarea definitivă va începe în curând.

"Bani sunt. Noi avem bani pentru a face ceea ce urmează. Practic, mobilierul este în curs de facere, în octombrie începem mutarea definitivă, cu birouri, cu piesele de patrimoniu", a arătat Chiriac.

"Anotimpuri" frumoase

Concertul "Anotimpurile", de Antonio Vivaldi, a fost interpretat, duminică seară, la Oradea, de grupul Camerata Mille Fiori, format din tineri interpreţi de la Departamentul de Muzică al Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii Oradea (Andrada Ciupeiu - solist, vioară; Giordano Filomena - vioară; Ramona Raţiu – violă; Timea Solange – violoncel; Recitator: Tudor Ciupeiu) şi a stârnit ropote de aplauze din partea publicului.

Printre cei prezenţi s-au numărat inclusiv politicienii Ioan Mang şi Petru Filip, ambii cu soţiile, poziţionaţi în al doilea rând.

Dat fiind că pentru acest eveniment au fost disponibile doar 135 de invitaţii, care au fost toate împărţite, organizatorii au transmis concertul pe un ecran amplasat pe faţada Muzeului, astfel încât muzica a răsunat în toată clădirea şi în împrejurimi. Mulţi dintre cei care au trecut prin parc s-au arătat impresionaţi de ce au văzut şi chiar şi-au făcut selfie cu noul edificiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON