După vestea tristă a trecerii în nefiinţă a sportivului Ivan Patzaichin, seara de duminică a adus un anunţ similar.
Actorul şi directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru, a încetat din viaţă, la vârsta de 79 de ani. Potrivit presei din Bucureşti, artistul era internat la Spitalul Elias, suferind de o infecţie în sânge.
Fost ministru al Culturii între anii 1996 şi 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea, şi preşedinte al UNITER din anul 1990, Ion Caramitru a fost unul dintre cei mai cunoscuţi actori de teatru şi film şi regizori din România.
Decorat de Regina Elisabeta
Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" Bucureşti (promoţia 1964), iar în lunga sa carieră a primit numeroase premii şi distincţii.
În anii 1975, 1979, 1981 şi 1985 a fost desemnat "Cel mai bun actor al anului", iar în 1995 a fost decorat de regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de "Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic". În 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi.
În zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, Caramitru s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticeauşiste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.