URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 24 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută arătam că nu există nicio reglementare legală privind modul în care pot fi gestionate parcările private în România. Pornind probabil de la această realitate, în data de 31 martie a.c. a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă semnată de mai mulți senatori și deputați prin care se urmărește definirea și reglementarea parcărilor private. Cum anume?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2021, 20:32

Vor să fie şefi în şcoli, dar să nu-i ştie nimeni! Doar 15 din cei 285 de candidaţi la concursul de directori au acceptat să-şi afişeze identitatea

Vor să fie şefi în şcoli, dar să nu-i ştie nimeni! Doar 15 din cei 285 de candidaţi la concursul de directori au acceptat să-şi afişeze identitatea sursa foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat lista candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din şcolile judeţului, dar profesorii şi părinţii interesaţi de subiect nu pot afla prea multe informaţii din document.

În total, sunt 285 de candidaţi, din care doar 15 au fost de-acord să li se publice numele pe această listă, în timp ce restul au cerut să le fie anonimizate numele, aşa că sunt identificaţi printr-un cod unic. Potrivit inspectorului şcolar general Horea Abrudan, metodologia de concurs prevede posibilitatea anonimizării datelor personale pentru candidaţi, la cererea acestora.

Culmea este că metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei prevede că anonimizarea poate fi făcută şi la publicarea rezultatelor. Aşadar, viitorii directori ar putea rămâne... anonimi, în ciuda faptului că poziţia pe care o vor ocupa este cât se poate de publică, iar salariul pe care îl vor încasa provine, evident, din bani publici!

Doar 15 curajoşi

Cel mai probabil, candidaţii anonimi vor să se scutească de ruşine, în cazul în care vor obţine rezultate jalnice la concurs.

Printre cei 15 curajoşi care au acceptat să-şi prezinte identitatea se numără directori în funcţie, precum Antonia Nica (Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu), Delia Sim (Şcoala Gimnazială Cheresig), Alexandra Roman (Şcoala Gimnazială Cefa), Iulius Timar (Colegiul Naţional Onisifor Ghibu), Tanţa Strugar (Şcoala Gimnazială Sânnicolau Român), Moise Florian (Şcoala Gimnazială Derna), Emoke Balog (Şcoala Gimnazială Uileacu de Beiuş) ori Teodora Pantazi (CSEI nr. 1 Oradea).

Întâi examenul, apoi opţiunea

Spre deosebire de precedentul concurs pentru direcţiunea şcolilor, organizat de Ministerul Educaţiei în 2016, de data aceasta profesorii nu aleg şcoala pe care vor să o conducă decât după ce promovează proba scrisă a concursului. Dacă iau cel puţin nota 7 la acest examen, se pot înscrie la proba interviului în grădiniţa sau şcoala pe care vor să o conducă.

În total, în Bihor sunt 175 de posturi de director vacante şi 80 de director adjunct. Până joi, Inspectoratul Şcolar trebuie să evalueze dosarele şi să stabilească dacă toţi candidaţii îndeplinesc criteriile minime. Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie, iar în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie va avea loc etapa de interviu.

Vezi mai jos cum arată lista candidaţilor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3291 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON