URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2024, 18:13

Violator în serie din Bihor, condamnat la 15 ani de închisoare. Bărbatul intra în casa victimelor, le bătea şi le siluia

Violator în serie din Bihor, condamnat la 15 ani de închisoare. Bărbatul intra în casa victimelor, le bătea şi le siluia foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 52 ani din comuna Batăr a fost condamnat, miercuri, la 15 ani de detenţie la Judecătoria Salonta, pentru viol, lipsire de libertate şi violare de domiciliu, după ce, în vară, a siluit o femeie în propria ei locuinţă. Doar cu câteva luni înainte, bărbatul, Meşter Zoltan, a agresat sexual o altă femeie care, ulterior, a renunţat la acuzaţii. Anterior, el fusese condamnat pentru aceleaşi acuze, în Ungaria. 

Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Salonta pentru un atac pe care Meşter Zoltan l-a comis în noaptea de 27 spre 28 iunie, în Salonta. Bărbatul a intrat, atunci, în casa unei femei în vârstă de 68 ani, pe care a sechestrat-o în locuinţă, a bătut-o şi a violat-o. Fapta a fost anunţată poliţiei prin numărul de urgenţă 112 în dimineaţa zilei de 28 iunie, în jurul orei 8, de soţul victimei, care atunci s-a întors acasă, femeia fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe lângă pedeapsa de 15 ani de detenţie, instanţa de judecată a dispus ca bărbatul să-i plătească victimei sale daune morale în valoare de 20.000 euro, însă hotărârea judecătorească nu e definitivă, Meşter având posibilitatea să o atace, cu apel. În acest caz, verdictul final îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea. 

Meşter nu era la prima faptă. În seara zilei de 15 decembrie, anul trecut, el a agresat o femeie din Arpăşel, în propria ei locuinţă. A intrat peste victimă, forţând uşa casei, a bătut-o, iar apoi a violat-o. În final, înainte de a pleca, individul a ameninţat că o ucide dacă îl reclamă.  Femeia a anunţat, însă, atacul, în dimineaţa zilei de 16 decembrie, când a şi ajuns la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Atacatorul a fost prins după câteva zile, a fost arestat preventiv şi trimis în judecată, în ianuarie acest an. În timpul dezbaterilor, însă, bărbatul a reuşit să-şi convingă victima să îşi retragă acuzaţiile, iar pe 20 martie, Judecătoria Salonta a şi dispus încetarea procesului penal împotriva lui Meșter "ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată", dar şi "punerea de îndată în libertate a inculpatului". 

Culmea este că bărbatul le-a atacat pe cele două femei la scurt timp după ce a ieşit din închisoare, fiind liberat condiţionat din Penitenciarul Satu Mare pe 7 noiembrie 2023, unde a fost închis ca urmare a unor condamnări pentru tâlhării comise în România, dar şi pentru tentativă de viol, lipsire de libertate şi tâlhărie comise în Ungaria.

Faptele din ţara vecină, pentru care s-a ales cu 7 ani şi 7 luni de detenţie, privesc un atac pe care Meşter l-a comis în 2012, în localitatea Medgyesegyháza, unde a încercat să siluiască o femeie în vârstă de 80 ani şi, pentru că nu a reuşit, "căci nu a avut erecţie", a bătut-o şi a forţat-o să-i dea banii din casă, iar apoi a închis-o într-o cameră, ca să nu-l poată denunţa imediat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4952 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON