URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iulie 2024, 18:20

Viktor Orbán susține că Donald Trump a fost atacat fiindcă este anti-război. A supraviețuit căci „Dumnezeu are un plan pentru el”

Viktor Orbán susține că Donald Trump a fost atacat fiindcă este anti-război. A supraviețuit căci „Dumnezeu are un plan pentru el” Premierul Ungariei l-a vizitat, zilele trecute, pe fostul președinte SUA la reședința sa Mar-o-Lago din Florida (sursa foto: Facebook / Orbán Viktor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timpul interviului acordat vineri la postul de radio de stat Kossuth, premierul maghiar Viktor Orbán, un susținător declarat al politicilor lui Donald Trump, și-a exprimat speranța ca „Dumnezeu are un plan” pentru fostul președinte republican și de aceea a scăpat cu viață din atacul armat. Orbán susține, de asemenea, că s-a atentat la viața lui Donald Trump fiindcă este un politician anti-război. 

Liderul de la Budapesta a spus, de altfel, că atât fostul președinte american Donald Trump, cât și premierul slovac Robert Fico au fost atacați pentru „opiniile lor anti-război”, notează agenția Reuters.

Premierul slovac a fost lovit de patru gloanțe într-o tentativă de asasinat la jumătatea lunii mai, în timp ce ex-președintele SUA, candidatul Partidului Republican pentru scrutinul prezidențial din noiembrie, a supraviețuit unei împușcături pe data de 13 iulie, fiind atins la urechea dreaptă de către un glonț, amintește Hotnews.ro. Cei doi sunt aliați politici ai lui Viktor Orbán, un naționalist de dreapta aflat la putere în Ungaria din 2010.

„Toate aceste atacuri sunt împotriva politicienilor anti-război, pro-pace”, a spus premierul Ungariei, adăugând: „Forțele pro-război sunt atât de agitate, tensionate, încurajate și organizate încât încearcă să elimine forțele pro-pace de pe scenă, din centrul vieții politice”.

Viktor Orbán - care s-a întâlnit recent la Moscova cu Vladimir Putin și la Beijing cu liderul Xi Jinping, într-o așa numită „misiune de pace” - a declarat totodată că speră că faptul că Donald Trump a supraviețuit atacului înseamnă că „Dumnezeu are planuri cu el”, iar acestea ar fi de promovare a păcii. 

Pe de altă parte, Donald Trump l-a lăudat joi pe Viktor Orbán, în timpul Convenției Partidului Republican, în cadrul căreia a fost declarat oficial candidatul partidului la alegerile prezidențiale, spunând că prim-ministrul Ungariei este „un tip puternic”. 

Euronews.com notează că Orbán l-a vizitat pe Trump la complexul Mar-a-Lago la scurt timp după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Laa fel
precum s-a întâmplat și cu Hitler. Și Hitler a scăpaat miraculos din atentatul din 1944, planul lui Dumnezeu a fost de a demonstra ca primul război mondial nu putea fi câștigat dacă Germania lupta cu fanatismul invocat de Hitler în Mein Kampf, iar cu Trump Dumnezeu are de gând să demonstreze lumii că prin mmeetodele lui Ttrump America nu poate ajunge mare.
Postat 20 Iulie 2024, 18:35 de marginan
Și spuse Orban ... să facem negocieri de pace, că altfel Europa se duce-n faliment cu valorile ei cu tot.
Iar falimentul înseamnă "decesul" visului european de integrare, coeziune și solidaritate, pe care l-a avut Schumann după ultimul RM. Dar cum dreacu' nu moare când vor pacifiștii, se puse Ursula lui Layen pe reinventat termenii de aderare pentru toți și, ca să-și acopere descreierații prăduielile globaliste ale ultimului cincinal al CE, se pornise încet-încet la mulsul oilor care să dea războiului noi aripi. Noroc cu Trump, tâlhar și mafiot cum e, că are cu totul altă abordare față de generarea de profit și o să spună "pass" ... dacă nu-l nimerește totuși vreun copil de grădiniță, cocoțat pe undeva prin vreun copac, cu praștia în cap.
Postat 20 Iulie 2024, 08:38 de KP
E tot Orban ala care seamana discordie in inima Europei
Vine in fiecare an in Romania si ii instiga pe iredentistii unguri de aici. Pupincurist al lui Putin, acum este si mare pupincurist al lui Trump. Tampitul asta crede ca Trump va pleca... urechea :) la aberatiile lui separatiste ? Trump are mari probleme la el acasa, cu justitia si cu frontiera de sud, unde numai cine nu vrea nu intra ilegal in SUA. Habar nu au americanii cati si cine sunt ilegalii care umbla pe strazile lor, comitand o gramada de crime si infractiuni.
Postat 20 Iulie 2024, 08:27 de Riviera
Orban Viktor duce numele lui Dumnezeu in desert
La Hollywood se joaca mai bine decât la Bollywood si se va juca, dat sa spui chestide genumi se pare misogin, laș, etc. Adică o F și pe M doar sa câștige Trump și Orban o sa vrea Cal alb precum Horty ca sa între in Cluj. Interesting ca ȘoȘocarii și Aurarii ta. Daca Vadim trăia, își baga P in toti.
Postat 20 Iulie 2024, 00:35 de Sandu2100
Tot incearca si Orban asta sa speculeze orice
Ok, plan, plan dar pt cei aprox zece mii de copii ucisi si alte cateva mii mutilati, ramasi infirmi pe viata, in razboaiele din Ucraina si a celui dintre Israel si Hamas, razboaie care se desfasoara si in momentul in care scriu acest comentariu, D-zeu nu a avut niciun plan ? Sunt intrebari legitime puse de un liber cugetator. Daca scriu si despre celelalte milioane de copii si sute de milioane de adulti care au murit cu dreptatea-n mana si ochii atintiti spre cer in speranta unei interventii divine, ne apuca dimineata si tot nu termin de enumerat. Pt acesti oameni nu a avut niciun plan ? Alte milioane de copii, adulti si-au trait vietile in sclavie, robie, asuprire, hartuire, nu a avut niciun plan? E foarte bine ca Donald Trump a supravietuit tentativei de asasinat. Violenta nu trebuie sa-si aiba locul in disputa politica, in divergentele de pareri.
Postat 19 Iulie 2024, 22:44 de TheSolarConnection
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON