URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 09 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă i-ai întreba pe orădeni ce și-ar dori cel mai mult pentru starea lor de bine, pe primele locuri sigur nu ar fi pasajele sau renovarea clădirilor istorice. Nici măcar terminalul cargo sau cel intermodal. Ca să nu mai spun că nici apariția unor noi firme nu provoacă prea mare entuziasm printre concetățeni. În schimb, la unison și-ar dori ca toate blocurile să fie cât mai repede izolate termic...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Iulie 2024, 21:11

Viktor Orbán s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova, într-o așa-zisă „misiune de pace”. Nemulțumire la Bruxelles (VIDEO)

Viktor Orbán s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova, într-o așa-zisă „misiune de pace”. Nemulțumire la Bruxelles (VIDEO) sursa foto: Facebook / Orbán Viktor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viktor Orbán, premierul țării care deține în aceste luni președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a efectuat vineri o controversată vizită la Moscova, la scurt timp după ce a fost la Kiev.

În contextul în care liderii de la Bruxelles au subliniat că Viktor Orbán nu are vreun mandat pentru a purta discuții în numele UE, liderul de la Budapesta a spus că își reprezintă propria țară și că se află într-o „misiune de pace”.

De altfel, după ce a ajuns la Moscova, Viktor Orbán s-a mândrit cu faptul că Ungaria este singura țară care dialoghează cu ambele părți ale conflictului, în războiul pornit de Rusia în Ucraina. 

Orbán și Putin și-au dat mâna, s-au fotografiat împreună zâmbitori, iar apoi au purtat discuții cu ușile închise. La finalul acestora, cei doi lideri, cunoscuți că au o relație apropiată, au susținut o conferință de presă. 

sursa foto: Facebook / Orbán Viktor

Putin a spus că s-au discutat moduri de a soluționa conflictul din Ucraina, relatează Reuters, agenție citată de Digi24.ro. Totuși, Orbán nu se întoarce acasă cu un rezultat palpabil, subliniază sursa menționată. 

În aceeași conferință, Vladimir Putin a spus că este „recunoscător” premierului ungar pentru vizita sa la Moscova, subliniind că vede în această vizită o „tentativă de a restaura dialogul” între Rusia și Europa.

Referindu-se la mijloacele de „rezolvare a crizei” din Ucraina și la o discuție „francă și utilă”, liderul Kremlinului a amintit că a anunțat în iunie viziunea sa despre pace, „și anume retragerea totală a tuturor soldaților ucraineni din republicile populare ale Donețk și Lugansk și regiunile Zaporojie și Herson. Nu trebuie să fie un armistițiu sau o pauză pentru reînarmarea regimului de la Kiev, Moscova susține încheierea completă și definitivă a conflictului”, conform Digi24.ro. 

Putin a susținut că liderii de la Kiev nu ar vrea încetarea focului, căci asta ar însemna dispariția regimului de lege marțială și ar urma noi alegeri prezidențiale.

În ceea ce-l privește pe Viktor Orbán, acesta crede că a făcut, odată cu această vizită criticată, un prim pas către restabilirea dialogului pentru pace. 

El a tras și o concluzie cât se poate de evidentă: „Am constatat că pozițiile sunt departe una de cealaltă. Este necesar un număr mare de pași pentru a pune capăt războiului și a aduce pacea”. 

Citând Euronews, site-ul G4Media.ro scrie că această vizită este una care stânjenește Bruxelles-ul, deoarece are loc la doar cinci zile după începerea președinției rotative ungare a Consiliului UE.

În acest context, președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat că Orbán nu are niciun mandat din partea UE. În cursul dimineții, mesajele Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Președinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, au clarificat că poziția oficială a celor 27 cu privire la conflict „exclude contactele oficiale între UE și Putin”, iar potrivit Ursulei von der Leyen „împăcarea nu îl va opri pe Putin”.

Totodată, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că premierul Ungariei nu reprezintă în niciun fel NATO în această vizită, ci propria-i țară. Potrivit Agerpres.ro, el a precizat că Orbán a informat NATO în avans despre vizita la Moscova şi a adăugat că este sigur că vor avea loc discuţii pe această temă şi la summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Washington.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
KP
Nu ma aștept sa răspunzi, pt ca tu nu ai argumente, tu doar vomiți si fugi cu coada între picioare.
Postat 06 Iulie 2024, 23:35 de Sandu2100
KP
Ca minți, asta se vede. Ai spus ca Birta a declarat ca pasajul Decebal se va finaliza la toamnă, ți-am arătat ca Birta nu a declarat asta , il mai pun odată https://m.ebihoreanul.ro/stiri/se-demoleaza-fostul-sediu-rer-vest-de-langa-viitorul-pasajul-subteran-decebal-187414.html . Acum ne minți ca România e o tara ocupă ( bineînțeles ca nu e ) România a fost OCUPATĂ de Rusia, Ungaria si Turcia, eu am dovezi sa susțin ce zic, dar tu ai ??? Sau MINȚI ca propaganda ??
Postat 06 Iulie 2024, 23:34 de Sandu2100
Iar au căzut din pom cei doi pițigoi și s-au lovit la cioc.
Habar nu au că România este o țară ocupată, urmare faptului că a fost donată către colonizatorii euro-atlantici de "neterminații" de la Partidul Comasat PNLSD. Vai vouă, pițigoilor, nimic nu știți. Trăiți cu capu-n nori, lingând resturile pe care vi le aruncă slugile autohtone ale colonizatorilor. Patetici și ignoranți, sar pițigoii repetenți ca și când, în ignoranța lor, ar înțelege ceva din mersul lumii. Din neam de traistă v-ați născut, ca să trageți "scurta pe asfalt" și să vă bage-n seamă neamul de slugă.
Postat 06 Iulie 2024, 21:38 de KP
KP
Se vede clar că Orban lucreaza pt Moscova, și vrea sa fure Transilvania. Mielușelu de Simeon si $o$ocul nu or sa aibă niciun cuvânt de spus, Erdoğan e pe felie, dar lui trebuie să-i spui de Ștefan si cedează. Se vede clar ca Rusia imparte teritorii, și Orban așteaptă ceva, dar tu nu-l vrei pe Iohannis, Bolojan și Birta si in detrimentul ăsta îți trădezi țara si neamul.
Postat 06 Iulie 2024, 19:22 de Sandu2100
KP
Cum fierbeai, mai deunazi, cand Romania a castigat grupa la Campionatul European de fotbal. Nu stiai ce si cum sa mai minti, sa mai imbarligi, iar cand a pierdut in optimi, jubilai. Asta esti, un orbanisto-putinist cu propaganda caracteristica, de doi bani.
Postat 06 Iulie 2024, 17:57 de Riviera
KP
De la acoperisurile in trei si patru ape, continuand cu fotbal, cu jurisprudenta, geopolitica, etc la toate esti "experta" in debitata tot felul de aberatii. Minti mai des decat respiri. Pt unul ca tine, e un mod de viata. Esti genul de individ care manaca "rahat" cu polonicul.
Postat 06 Iulie 2024, 17:40 de Riviera
Supărare la Bruxelles.
Încă nu-i pregătită Europa (Germania, Franța, etc) pentru ceea ce ar urma după "înghețarea" ostilităților. Marea reconstrucție a ceea ce rămâne din Ucraina, de cca. 250-300 miliarde Euro, piate fi făcută acum doar pe linie americană și chinezească, în timp ce europenii ar fi prezenți doar ici pe colo. Așa că, Orban lucrează pentru Washington și Beijing, cu avantajele de rigoare pentru Moscova, în timp ce Bruxelles ar rămâne cu "deștu-n gură" și un viitor incert în cadrul viitorului coridor de dezvoltare vest-est care va străbate Ucraina și unele țări ex-sovietice cu toate potențialele sake resurse, de pe traseul Atlantic-Pacific care se va întinde între paralele 45 și 55.
Postat 06 Iulie 2024, 09:04 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5904 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON