URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2022, 12:24

„Viitorul orașului Oradea arată foarte bine”: Cei mai buni elevi din municipiu, premiați la Primărie (FOTO/VIDEO)

„Viitorul orașului Oradea arată foarte bine”: Cei mai buni elevi din municipiu, premiați la Primărie (FOTO/VIDEO) Elevii au primit premiile de la primarul Florin Birta și de la viceprimarul Marcel Dragoș

Oradea este în sărbătoare miercuri, iar aleșii orașului s-au reunit într-o ședință festivă a Consiliului Local, așa cum obișnuiesc în fiecare an, pe 12 octombrie, când își amintesc de declarația de autodeterminare a românilor din Transilvania, semnată pe 12 octombrie 1918 în casa avocatului orădean Aurel Lazăr, și de eliberarea orașului de către armata română, din 12 octombrie 1944.

Totodată, în acest an, Primăria Oradea sărbătorește și cei 100 de ani care se vor împlini, pe 15 octombrie, de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, pe tronul țării.

„Cred că sunt momente importante pe care trebuie să le marcăm solemn, să avem recunoștință față de înaintașii noștri, care au fost adevărați patrioți, care ne-au lăsat o istorie de care azi ne bucurăm și vremuri bune pe care azi le trăim”, a declarat primarul Florin Birta, în deschiderea ședinței festive. 

Edilul a precizat apoi că, în această zi festivă, trebuie celebrată performanța. „Am luat decizia să premiem excelența din Oradea, pentru că mi se pare de bun-simț ca elevii care au participat la concursurile naționale și internaționale recunoscute de Ministerul Educației, plus elevii care au luat note de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională să fie premiați în această zi de sărbătoare. Sunt 251 de elevi și profesori din Oradea care au avut rezultate excepționale și cred că merită cu toții felicitările noastre și să le dorim ca de la an la an să se depășească, pentru că doar printr-o societate educată lucrurile vor fi mai bune în țara noastră. Cred că viitorul orașului Oradea arată foarte bine”, a mai spus primarul, mulțumindu-le nu doar elevilor, ci și profesorilor care i-au pregătit și părinților care i-au crescut.

Fiecare elev a primit o diplomă, o carte cu istoria Oradiei și un premiu în bani, între 300 și 5.000 de lei, în funcție de performanța sa. Banii au fost virați anterior în conturile premianților.

Sumele cele mai mari le-au luat, firește, elevii care au obținut premii la olimpiade internaționale sau premii fruntașe la olimpiade naționale. De asemenea, sume similare de bani au primit și profesorii care au pregătit elevii câștigători la olimpiade.

Ședința de Consiliu Local a continuat apoi cu alocuțiuni despre importanța zilei de 12 octombrie în Oradea.

Programul zilei va continua cu dezvelirea unei plăci comemorative cu Delegații din Oradea la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, iar apoi cu o ceremonie la statuia Regelui Ferdinand, din Piața Unirii.

Lista elevilor premiați:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Foarte bine arta, ce gluma
De asta toti tinerii merg in alte orase la facultati si raman acolo. Da propaganda primariei e la nivelul propagandei rusesti.
Postat 13 Octombrie 2022, 19:54 de adi13
Felicitari protagonistilor !
Felicitari copiilor, dascalilor si parintilor ! Cam multe pozele cu oficialitatile. In semn de respect fata de realizarile protagonistilor, ar fi fost frumos ca profesorii si copiii sa stea in banci si oficialitatile sa stea in picioare. Zic si eu ...
Postat 12 Octombrie 2022, 17:36 de oradea_mea_si_a_ta
Viitorul orașului este chiar sumbru.
Tinerii ar trebui să știe că direcția e greșită sau că orașul nu are nicio direcție de fapt.
Postat 12 Octombrie 2022, 17:25 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON