URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2024, 15:21

Victorie de etapă: Viitorul stadion din Oradea a fost aprobat de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor de Interes Național

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul viitorului stadion din Oradea a primit joi aprobarea Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Naţional.

„Ultimul aviz necesar...”

Anunţul a fost făcut joi, pe reţelele de socializare, de primarul Florin Birta, care a susţinut proiectul la Bucureşti. „Mulţumesc membrilor comisiei pentru avizarea proiectului, acesta fiind ultimul aviz necesar înainte de a putea demara procedura pentru a emite Hotărârea de Guvern", a scris edilul.

Totodată, Florin Birta a mulţumit Companiei Naţionale de Investiţii şi Ministerului Dezvoltării pentru sprijinul acordat proiectului.

Edilul estimează că hotărârea de Guvern, ultimul act necesar pentru aprobarea proiectului, ar putea fi luată luna viitoare. „Estimez că Hotărârea de Guvern va fi emisă cel târziu în luna iulie, astfel încât procedura de licitaţie pentru realizarea stadionului să poată fi demarată în cel mai scurt timp", a scris Birta.

Cu peste 16.000 de locuri

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitorul stadion al Oradiei va avea peste 16.000 de locuri şi va fi amenajat în strada Făgăraşului.

Acesta va putea găzdui meciuri în cadrul Superligii naționale de fotbal, meciuri internaţionale UEFA, precum şi, la nevoie, meciurile naţionalei de fotbal a României.

Construcţia viitorului stadion a fost iniţiată la propunerea fostului primar de Oradea, Ilie Bolojan, care a militat pentru amenajarea unui hub sportiv în strada Făgăraşului. În imediata vecinătate a fost amenajată sala de sport Oradea Arena şi urmează să fie construit un hotel.

Amenajarea viitorului stadion va fi scoasă la licitaţie pentru aproape 472 milioane lei. Din această sumă, contribuţia oraşului, care va asigura utilităţile, va fi de 4,7 milioane lei.

Diferenţa de 468 milioane lei ar urma să fie asigurată de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON