URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2024, 17:40

Victorie clară şi la Timişoara pentru handbaliştii de la CSM Oradea

Victorie clară şi la Timişoara pentru handbaliştii de la CSM Oradea Sursa foto: CSM Oradea-Handbal Masculin / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au continuat şirul victoriilor categorice în noua ediţie a campionatului Diviziei A. Astfel, după succesele clare cu CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu şi cu CS Universitatea Craiova, duminică orădenii s-au impus şi în faţa celor de la CSU Politehnica Timişoara.

Meciul, care s-a desfăşurat la Sala Constantin Jude din Timişoara şi care a contat pentru runda a 3-a a Seriei A, s-a încheiat cu scorul de 45-26, o victorie la 19 goluri diferenţă care spune totul despre istoricul acestui joc.

Elevii antrenorilor Cosmin Liberţ şi Dan Piţigoi au controlat în întregime partida, ei desprinzându-se din start la 6-1, după care au continuat să îşi mărească avantajul, ajungând ca în minutul 22 al partidei să aibă deja un avans de zece goluri pe tabelă, iar la pauză să conducă cu scorul de 21-8.

Nici în repriza secundă orădenii nu au avut milă de adversari şi au continuat să îşi mărească diferenţa, tabela consemnând la un moment dat un avantaj de 21 de goluri pentru CSM. Gazdele au mai redus pe final din handicap, iar jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 45-26 în favoarea orădenilor, care s-au instalat bine pe primul loc al clasamentului.

Cel mai bun marcator a fost de această dată Albert Iulian Vizitiu cu 10 goluri, în timp ce Adrian Laurenţiu Urda şi Csongor Szasz au reuşit câte 6, iar Alexandru Bogdan, Paul Oarga, Alexandru Farcaş şi Benjamin Szabo au marcat decâte 4 ori fiecare. Marius Negru a contribuit şi el cu 3 goluri, iar Andrei Crişan şi Florin George Breban cu câte 2 goluri fiecare. 

De la gazde cel mai eficace a fost Gheorghe Mario Tudor, autor a 8 goluri.

În celelalte partide ale etapei a 3-a din Seria A a Diviziei A la handbal masculin, CSM Reşiţa s-a impus pe terenul formaţiei CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu cu scorul de 43-22, iar CS Universitatea Craiova a învins în meciul de acasă Unirea Sânnicolau Mare, cu 33-25.

Universitatea Cluj Napoca a avut liber în această rundă.

În clasament, CSM Oradea este pe primul loc, cu 9 puncte, în timp ce Universitatea Cluj Napoca şi Universitatea Craiova ocupă poziţiile imediat următoare, 2-3, cu câte 6 puncte.

În etapa a 4-a CSM Oradea va avea liber, însă miercuri, 2 octombrie, roş-albaştrii vor juca pe teren propriu în compania celor de la Univeristatea Cluj, în primul tur al Cupei României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON