URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 13 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Octombrie 2024, 00:56

Victorie clară pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea, de ziua oraşului

Victorie clară pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea, de ziua oraşului Kris Richard (foto) a fost cel mai eficace jucător al CSM-ului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De ziua oraşului, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea le-au făcut un cadou frumos suporterilor, obţinând o victorie clară cu scorul de 93-66, în faţa echipei cu care în sezonul precedent s-au bătut pentru calificarea în finală, CSO Voluntari.

Jocul din Oradea Arena a fost la discreţia roş-albaştrilor, care s-au impus mult mai clar de cât s-ar fi aşteptat, după ce şi-au dominat adversarii la toate capitolele.

Deşi CSM CSU a condus şi cu zece puncte în primul sfert, în prima pauză s-a intrat cu scorul de 21-16. În sfertul al doilea, elevii antrenorului Cristian Achim s-au descătuşat, pe fondul unui joc bun în ofensivă, care i-au adus puncte consistente. În acest fel, orădenii au ajuns să conducă şi cu 18 puncte, dar apoi ilfovenii au redus din handicap, pentru a se intra în pauza mare cu scorul de 43-30.

Debutul sfertului al treilea a aparţinut oaspeţilor, care au continuat să reducă din diferenţă, dar CSM-ul a avut reacţie, iar cei mai buni jucători ai formaţiei orădene în debutul actualului sezon, Kris Richard şi Donatas Tarolis, au ieşit din nou la rampă. Gazdele s-au desprins la 15 puncte, apoi chiar la 20 de puncte, pentru ca în ultima pauză să se intre cu diferenţa clară de 73-49 în favoarea CSM-ului.

Echipa roş-albastră a fost la timonă şi în ultimele zece minute, fapt care i-a permis antrenorului Cristian Achim să ruleze întreg lotul avut la dispoziţie. De altfel, chiar în final în teren s-au aflat doar jucători autohtoni, la ambele formaţii.

Rezultatul final, 93-66, consfinţeşte cea de-a patra victorie, din tot atâtea posibile, pentru CSM CSU Oradea, în Liga Naţională, care rămâne cu punctaj maxim.

Kris Richard a dovedit încă o dată că se află la cel mai bun nivel al său de când se află la CSM CSU. El a fost şi de această dată cel mai eficace jucător al gazdelor, cu 23 de puncte. L-a urmat Donatas Tarolis cu 21 puncte şi Sayeed Pridgett cu 15 puncte, în timp ce de la echipa din Voluntari, Lucas Tohătan a fost principalul marcatori, cu 13 puncte.

Îmbucurător este şi faptul că, odată cu acest joc, a revenit în angrenajul formaţiei orădene şi jucătorul lituanian Paulius Petrilevicius, cel care a avut probleme de sănătate şi nu a putut fi utilizat în meciul de miercuri din FIBA Europe Cup.

Următorul joc al CSM CSU Oradea va avea loc miercuri în Estonia, în compania celor de la Parnu, în cadrul etapei a 2-a din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON