URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2021, 22:44

Vești bune pentru intrarea în Turcia: Fără teste PCR pentru persoanele vaccinate. Vezi condițiile de vacanță!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vin veşti bune pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa în Turcia. Ambasada României în Turcia a anunţat, luni seară, că, începând din 1 iunie, persoanele vaccinate anti-Covid şi pentru care au trecut 14 zile de la ultima doză din schemă nu mai sunt nevoite să facă teste PCR la intrarea în ţară.

"! De la 1 iunie 2021, la intrarea în Turcia, vor fi acceptate certificatele de vaccin şi vor fi scutite de prezentarea testului sau scutite de la regula carantinei acele persoane care prezintă un certificat de vaccinare şi pentru care au trecut 14 zile de la doza de rapel.

! Vor fi scutite de la regula carantinării acele persoane care prezintă rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia.

! Vor fi scutite de la carantină şi persoanele care pot prezenta dovada faptului că au fost infectate cu Sars-cov-2 în ultimele 6 luni sau cele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia", se arată într-o scurtă postare făcută pe Facebook de Ambasada României în Turcia, cu precizarea că vor fi furnizate şi alte detalii pe această temă.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, despre condiţiile de relaxare în Turcia se discută de mai multe săptămâni. "De la 1 iunie începe normalitatea în Turcia. Pentru asta se lucrează, să facem cel mai sigur turism în Turcia", a declarat jurnaliştilor români, la mijlocul lunii mai, Ferit Turgut, board president al reprezentanţei regionale a TURSAB, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, într-un infotrip în Antalya.

Este esenţial ca turiştii să aibă încheiată o poliţă de asigurare medicală care acoperă şi o eventuală îmbolnăvire cu coronavirus (inclusiv pentru situaţiile în care se îmbolnăvesc înainte să plece, când li se poate returna costul sejururilor, cât şi în Turcia). Pentru cei care se infectează cu Covid-19 în Turcia, statul plăteşte tratamentele şi chiar spitalizarea, la nevoie.

"O persoană care are un test pozitiv rămâne cazată, iar eventuala medicaţie este plătită de către statul turc. Anumite hoteluri au camere de carantină şi servicii separate, speciale. Cei care ajung la spital intră pe plata statului turc", a mai declarat Ferit Turgut.

Legat de întoarcerea în România, conform celei mai recente hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Turcia se află pe lista galbenă. Ca atare, sunt exceptate de la carantinare persoanele vaccinate complet (cu cel puţin 10 zile de la administrarea celei de-a doua doze), fără simptome ale bolii, dar şi persoanele care prezintă un test PCR negativ la Covid nu mai vechi de 72 de ore. Atenţie, însă, reglementările se pot schimba de la o zi la alta, în contextul pandemiei, astfel că, înainte de a pleca în călătorii, este necesar să vă interesați de toate condițiile epidemiologice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON