URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2014, 16:41

Veşti bune de la CNADNR: Podul Densuşianu va fi finalizat, iar insulele criminale de pe DN 79 modificate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Insulele "criminale" de pe Drumul Naţional 79, Oradea-Arad, care au provocat în ultimii ani zeci de accidente rutiere, multe mortale, se refac, iar Podul Densuşianu, din Ioşia, ar putea fi redeschis traficului în vara anului următor, a anunţat, miercuri, Prefectura Bihor.

"Vă facem cunoscut faptul că, începând din data de 17 iunie 2014, pe DN79 Bihor, unde se găsesc un număr de 11 insule de calmare, s-au demarat lucrările pentru dezafectarea acestora şi adaptarea lor conform cerinţelor şi solicitărilor transmise CNADNR", arată un comunicat al instituţiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu aduce veşti bune şi în ce priveşte reluarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a Podului Densuşianu, închis în 2011 traficului rutier în urma unei expertize care a scos la iveală necesitatea unor lucrări la structura de rezistenţă.

"Conform declaraţiilor făcute în conferinţa de presă de la Oradea din data de 11 mai 2014 ale domnului Dan Şova, Ministrul Transporturilor, directorului CNADNR, Narcis Neaga şi Eugen Cecan, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, s-au alocat sumele necesare efecturării serviciilor de proiectare şi execuţie la obiectivul Drum de centură în municipiul Oradea - etapa a II-a Reparaţie capitală Pod peste Crişul Repede Km 1+731 (Podul Densuşianu), respectiv valoarea estimată a achiziţiei este de 4.320.420,00 lei (fără TVA) şi valoarea estimată a achiziţiei este de 5.357.320,80 (TVA inclus), 1.208.481,83 euro (TVA inclus)", mai arată comunicatul.

Documentul precizează şi graficul estimat pentru intrarea în reparaţie a podului. Asfel, perioada 23 mai - 7 iulie 2014 este alocată pentru întocmirea documentaţiei, respectiv pentru publicarea acesteia pe SEAP, iar primirea ofertelor, procedura de achiziţie şi semnarea contractului de lucrări este programată în perioada 8 iulie-7 august 2014.
Etapa de proiectare, obţinere avize şi autorizaţie de construcţie ar urma să se desfăşoare până pe 10 octombrie, după care execuţia propriu-zisă a lucrărilor este programată să se desfăşoare 6 luni efective de lucru, în perioada 10 octombrie - 15 noiembrie 2014, respectiv 15 martie - 10 august 2015.

Citiţi pe aceeaşi temă:

"Ministrul Şova a venit la Oradea cu o "tolbă" de noutăţi. Printre ele: Tronsonul Borş-Suplacu de Barcău al Autostrăzii va fi gata până în 2016"

"Insule mortale: Un şofer de TIR a murit, după ce s-a răsturnat lângă o alveolă de calmare din Gepiu"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cum mama dracului
se face ca toate chestiile care trebuiau facute iarna (documentatii, proiectare licitatii) se fac vara, iar lucrarile se desfasoara ...cum altfel, iarna. Caz tipic de cretinitate romaneasca.
Postat 18 Iunie 2014, 23:12 de anticomunistul
"... ar putea fi ..." !?!
Ministerul a comunicat Prefecturii iar aceasta a comunicat mass mediei care, la rândul ei, ne comunică şi nouă ştirea deceniului XXI pentru Oradea, cum că ... "... ar putea fi ..." !?! Faceţi măi amatorilor ce trebuie şi, abia după aceea, puteţi să ne comunicaţi că aţi terminat şi voi ceva palpabil !?! Fiind nişte "demni" urmaşi ai clasei muncitoare, mai lăsaţi teoriile şi arătaţi ce ştiţi în practică !?!
Postat 18 Iunie 2014, 17:10 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON