Aeronava Tarom care urma să decoleze, luni, la ora 19.25 de la Oradea cu destinația București a rămas la sol, după ce vântul a mișcat puternic eleroanele, iar, din motive de siguranță, s-a luat decizia să se renunțe la cursă, până la verificarea tehnică a avionului. De asemenea, vijelia, care s-a abătut cu 120 km/h în zona aeroportului, a produs unele pagube, punând la pământ inclusiv o porțiune din noul gard.
Un pasager care urma să călătorească de la Oradea la București a relatat că avionul n-a mai plecat și că pasagerii așteptau în terminal vești despre cursă.
Cum este posibil ca vântul să fi produs unele pagube asupra eleroanelor, o echipă tehnică care va fi trimisă de Tarom va verifica marți starea aeronavei, înainte ca aceasta să fie folosită din nou. La momentul transmiterii acestei știri nu este clar dacă operatorul aerian va trimite sau nu un alt avion care să preia pasagerii cursei Oradea-București sau zborul va fi efectuat doar marți.
Pe de altă parte, vântul care a bătut cu 120 km/h în zona aeroportului a făcut daune. O parte a gardului realizat recent din PVC a fost avariată, fiind îndoită pe alocuri, iar pe anumite porțiuni a fost pusă la pământ.
În acea zonă, gardul a fost realizat din material plastic (PVC), pentru că nu s-a recomandat folosirea metalului, dat fiind că ar putea interfera cu sistemul de navigație.
De asemenea, imagini surprinse după vijelie arată că au căzut câteva panouri informative rutiere și s-au desprins elemente mai mici de pe unele construcții ce aparțin de aerogară.
Furtuna a fost atât de puternică încât o poartă de acces în zona de control-securitate auto a fost, la rându-i, ruptă.
„În zona aeroportului a fost un vânt puternic din direcția vest-sud-vest, care a provocat daune materiale. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Aeronava Tarom a rămas la sol pentru verificări suplimentare, pe care echipa tehnică Tarom le va efectua în cel mai scurt timp posibil”, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, directorul Aeroportului Internațional Oradea, Răzvan Horga.
În ceea ce privește pagubele produse de furtună, acestea urmează să fie evaluate. Aeroportul a fost recent extins și reabilitat, inclusiv prin realizarea unui gard nou. Lucrarea este în garanție.
Oradea, la fel ca alte câteva localități din Bihor, s-a aflat sub cod portocaliu de vijelie și grindină luni seara, până la ora 21. În oraș, și nu numai, au căzut arbori, inclusiv peste case.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.