Prietenii magnați ai miliardarului Ion Țiriac s-au adunat din nou în Bihor, la Balc, pentru vânătoarea de mistreți, reluând o tradiție întreruptă de pandemie.
Sursele BIHOREANULUI spun că invitații au venit din București, Germania, Austria și Italia și, pentru prima oară, au făcut o singură goană, adică partidă de vânătoare, care a durat doar trei ore, „recolta” fiind pe măsură: numai 30 de animale împușcate.
N-au lipsit nici de data asta VIP-uri precum Wolfgang Porsche, deținătorul brandului ce-i poartă numele, ori Klaus Mangold, fostul președinte al grupului Mercedes Benz.
Cu șase avioane
La fel ca de fiecare dată, organizatorii au păstrat discreția în jurul evenimentului.
Sursele BIHOREANULUI spun însă că partenerii de afaceri și de vânătoare ai lui Ion Țiriac au ajuns la Oradea joi după-amiază, o parte dintre ei, precum patronul clubului de fotbal Sepsi din Sfântu Gheorghe, Diószegi László, cu mașina, dar cei mai mulți pe calea aerului.
Pe aeroportul orădean au aterizat șase avioane, câte unul din București, din Italia și din Austria, iar altele trei din Germania.
De data asta, fiindcă încă din luna martie România a intrat în Schengen cu aeroporturile și porturile, pasagerii nu au mai trecut prin niciun control de frontieră, așa că după debarcare au urcat în mașinile puse la dispoziție de Țiriac și au plecat direct la Balc.
O parte din ei, a aflat BIHOREANUL de la un participant, a fost cazată în vila din incinta complexului cinegetic de aici, iar alții la un hotel din Marghita și la o pensiune din localitatea sălăjeană Ip.
Printre invitații din acest an s-au aflat, potrivit sursei, Wolfgang Porsche, deținătorul producătorului de automobile ce-i poartă numele, Klaus Mangold, fostul președinte al grupului Mercedes, „milionarul fără chip” Dragoș Dobrescu din Monaco, prințul Dimitrie Sturdza, designerii italieni Stefano Ricci și Cristiani Erberto.
Venit, împușcat, plecat
Spre deosebire de toate precedentele vânători găzduite de Țiriac la Balc pe domeniul folosit înainte de 1989 de dictatorul Nicolae Ceaușescu, de data asta „acțiunea” s-a consumat într-o singură zi, cea de vineri.
„Invitații s-au reunit în jurul orei 8.00 pe teren și după aproximativ o oră a început vânătoarea. A fost o singură goană, care a durat până la ora 12.00. După masa de prânz, s-au îmbarcat în mașini și au început să plece”, a povestit sursa BIHOREANULUI.
Potrivit acesteia, bilanțul a fost și el mai modest ca oricând. Cei 22 participanți au doborât numai 30 de mistreți, cam un sfert din media consemnată în toți ceilalți ani, până în 2019, când vânătorile de la Balc au fost suspendate, inclusiv din cauza pandemiei.
„Fondul de vânătoare de la Balc este plin de mistreți, dar a fost impusă o limită, fiecare participant a putut împușca un singur mistreț și o singură ciută”, a spus unul dintre participanți.
Ca de obicei, după ce vânătorii și-au primit trofeele - colții animalelor răpuse - carnea mistreților va fi donată, după analizele sanitar-veterinare, unor cămine de bătrâni și centre pentru copii din zona Marghita.
Avioanele care i-au adus pe invitații lui Țiriac au început să-și ia zborul de pe aeroportul din Oradea vineri, în jurul orei 16.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.