URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2021, 19:00

Val de amenzi pe șoselele din Bihor, în weekend: Poliţiştii au dat 780 de sancțiuni, în valoare de peste 300.000 lei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii bihoreni au participat în weekend la o acţiune amplă pe şoselele din Bihor. Oamenii legii au dat 780 de sancțiuni, dintre care peste 650 pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Agenții au depistat şi șapte şoferi care circulau sub influenţa alcoolului.

În urma controalelor din perioada 3 – 5 septembrie, poliţiştii rutieri au dat amenzi în valoare de 335.655 lei. De asemenea, potrivit unei informări transmise luni de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, agenţii au reţinut 68 de permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

"652 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 54 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionate 15 depăşiri neregulamentare, au fost sancţionaţi 5 biciclişti, 3 sancţiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip «mâini libere», iar 48 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere", se arată în comunicatul IPJ Bihor.

În trafic au fost depistaţi mai mulţi şoferi care goneau cu viteze mari. Între aceştia, s-a „evidențiat” un tânăr de 21 de ani din localitatea Cuzap care, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 1.45, a fost prins de poliţişti gonind pe strada Ovid Densuşianu cu 119 km/h, într-o zonă în care limita de viteză de deplasare era 50 km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionaţi cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, neadaptarea vitezei fiind una dintre principalele generatoare de evenimente rutiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON